Oktoberfest de Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oktoberfest de Braşov
Oktoberfest de Braşov

Peste 17.000 de litri de bere vor curge la „Micul Oktoberfest“, un festival al berii organizat la acest sfârşit de săptămână, în oraşul de sub Tâmpa. Organizatorii estimează că peste 20.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la festivalul care se desfăşoară la Braşov.

CITEŞTE ŞI:

Arad: Tinerii mută cheful din cluburi în pizzerii

Arad: Kevin Costner este aşteptat la Festivalul Internaţional de Film Ro-IFF



Prima ediţie a festivalului a debutat aseară cu muzică, voie bună şi mai ales mititei stropiţi cu multă bere. „Nu mai este vară, dar tot găsim distracţie la munte! Iar un festival al berii e oricând bine-venit”, a spus Claudiu, student din Bucureşti.

Specialităţi bavareze, muzică românească, dar şi germană şi multă bere sunt „ingredientele“ perfecte pentru petrecerea acestui weekend la Braşov. Printre specialităţile cu specific nemţesc oferite de organizatori se numără cârnaţii de bere, turingeri la grătar, ciolan bavarez cu varză, cârnaţi de Bavaria cu salată de cartofi, dar, pentru a păstra ceva şi din tradiţia românească, de la eveniment nu lipsesc nici mititeii.

Pe Aleea Brădiceanu, zeci de negustori amintesc de atmosfera bâlciurilor de altădată şi vând turtă dulce, cocoşei, miere şi acadele.

„Vrem să creştem atractivitatea pentru turişti în Braşov şi în Transilvania. Şi pe lângă asta, chiar dacă suntem în an de criză, trebuie şi să sărbătorim, să avem voie bună, să bem şi să mâncăm. Vom transforma acest eveniment în tradiţie şi îl vom creşte până va fi un festival de aceeaşi talie cu Oktoberfestul din Germania“, a spus Christian Macedonschi, unul dintre organizatori. La eveniment sunt aşteptaţi peste 20.000 de vizitatori.

Miss Oktoberfest

Distracţia va fi la ea acasă până mâine-seară pentru că organizatorii au pregătit surprize şi concursuri în fiecare moment al evenimentului. Trupa nemţească Wirbelwind întreţine atmosfera pe tot parcursul festivalului, unde berea germană, dar şi cea românească vor curge în râuri. Unul dintre cele mai aşteptate momente se desfăşoară astăzi, la ora 14.00. Atunci va avea loc concursul Miss Oktoberfest, la care cea mai vârstnică aspirantă la titlu are 64 de ani. Concurentele vor purta costume bavareze şi se vor întrece în probe trăsnite.

image

Berea a curs râuri în prima zi de sărbătoare

Doritorii se mai pot distra încercând să reziste cât mai mult pe taurul mecanic. Pentru cei mici a fost amenajată o zonă cu castele gonflabile, tobogane şi trenuleţe. În această seară, la ora 21.00, pe scena festivalului va urca trupa Holograf, iar mâine de la ora 20.00, Direcţia 5.

64 de ani are cea mai vârsnică participantă la concursul Miss Oktoberfest, care are loc azi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite