Ogică: "Mă tem de trădare!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiatorul "Marelui Bilet" de la OTV spune că Loteria Română şi-a băgat un spion în echipa sa "Mă tem de trădare. Printre noi, printre cei şapte-opt care suntem în grupul ăsta al

Iniţiatorul "Marelui Bilet" de la OTV spune că Loteria Română şi-a băgat un spion în echipa sa

"Mă tem de trădare. Printre noi, printre cei şapte-opt care suntem în grupul ăsta al Marelui Bilet, există un spion. Doamna Ghervasuc, şefa Loteriei, şi-a băgat un spion între noi. Sunt sută la sută convins de asta!" E convingerea lui Ogică, cel mai popular personaj al momentului. Un simbol controversat al jucătorului la loto care nu se dă bătut în lupta cu hazardul şi cu cei care îl manipulează.

- De ce vă temeţi de trădare, domnule Stelian Ogică?

- În momentul ăsta, în afară de mine, de Dan Diaconescu şi de Luis Lazarus, oricine din grupul ăsta, de şapte-opt care se învârt acolo, oricine este suspect că este pe mâna lui Ghervasuc. Există un spion care colaborează cu doamna Ghervasuc. Cel puţin unul.

- De ce spuneţi asta?

- Pentru că există nişte chestii cu care eu nu sunt de acord.

- Care ar fi aceste chestii?

- Deocamdată, aş prefera să nu fac un circ mare până duminică. Dar de duminică încolo voi vorbi. Sunt convins, sută la sută, că doamna Ghervasuc are om de-al nostru care vrea să ne ducă într-o zonă, care vrea să cunoască toate amănuntele, inclusiv cele 23 de numere, care, practic, îi dau tot calculatorul peste cap.

- Cum adică?

- Păi, nu aţi văzut aseară la OTV? Era o bilă care a intrat pe orificiu şi pe urmă a venit înapoi. Păi, o chestie odată aspirată pe un orificiu nu mai revine, nu aţi văzut şi cazul fetiţei aceleia care a scăpat pe un tub şi s-a dus şi n-a mai scăpat-o nimeni. Aşa şi bila aia pe care am văzut-o eu: a intrat pe orificiu şi pe urmă a revenit înapoi. Deci, sigur, sigur, bilele doamnei Ghervasuc au cod de bare pe ele sau altceva. Sunt sută la sută convins de asta.

- De ce presupuneţi că ar exista un cod de bare pe bilele de la Loto 6/49?

- Pentru că un cod de bare se citeşte uşor, se citeşte de pe orice etichetă.

- Bine, dar asta n-ar implica o tehnologie foarte sofisticată?

- Păi, atâta vreme cât această suflantă costă 80.000 de euro, vă daţi seama ce tehnologie este acolo?! Tehnologie pentru care nu există în România echipament şi nici specialişti care s-o întreţină.

- Este straniu că aveţi ceva împotriva doamnei Ghervasuc care nu a fost la Loterie pe vremea scandalului d-voastră, din 2001, când aţi spus că aţi câştigat un milon de dolari şi, ulterior, aţi fost arestat, judecat şi condamnat pentru înşelăciune?

- Doamna Ghervasuc n-a fost pe vremea aceea, dar, acum, nici nu face nimic să ne arate că este o persoană deschisă. Ar trebui să spună: "Pentru că mi-aţi făcut o publicitate gratuită de milioane de euro, uite, eu sunt clară şi curată. Uite, lucrăm sâmbătă toată ziua şi reparăm suflanta aia veche!". Credeţi că ar fi de acord? Vă spun eu că nu ar fi de accord.

- De ce credeţi, dle Ogică, că se tot amână câştigarea marelui premiu?

- Păi, ei, ca stat, au încasat zilele acestea cel puţin 10 milioane de euro. Din acestea, cinci milioane din start îi impozitează. Din cele cinci milioane rămase, mai iau încă un milion jumătate, un nou impozit. Din cele 10 milioane jumătate investite, numai 2-3 milioane ajung la populaţie. Dacă duminică vor da premiul, săptămâna viitoare nu vor mai avea încasări prea mari.

- Domnule Ogică, ce se va întâmpla dacă pierdeţi duminică? Dacă nici varianta "Ogică-Dorel" nu va fi cea câştigătoare?

- Sincer, eu nu aş mai lua-o de la capăt. Eu am făcut o glumă, am dat un anunţ, oamenii s-au oferit, nu i-am chemat noi. Mie nu-mi rămâne nimic. Niciun ban nu-mi rămâne mie. ToţI banii se duc în gestiunea Loteriei. Iar eu, indiferent dacă voi câştiga sau voi pierde, i-am adus statului român 3 miliarde şI ceva. Deci oamenii trebuie să se gândescă la faptul că eu, Stelian Ogică nu am făcut decât muncă patriotică, eu nu iau niciun ban. Sunt tot timpul la televiziune, abia mai ajung acasă: am două case în construcţie. Am problemele mele, am dosare în lucru, dosare care sunt într-un stadium foarte bun. Nu ştiu dacă aţI urmărit că doamna Ghervasuc a zis că este de acord cu mine şI consideră că eu am avut dreptate, că este de acord să-mi dea banii înapoi şI chiar vrea să mă angajeze ca agent de imagine al Loteriei.

-Domnule Ogică, sunteţi de-a dreptul paradoxal: dumneavoastră pe de o parte o criticaţi pe doamna Ghervasuc pentru lipsă de transparenţă şI, pe de altă parte, o lăudaţI că vrea să vă angajeze ca imagine a Loteriei?

Eu sunt un om dintr-o bucată şI nu mă poate corupe nimeni. Pe mine nu mă intersează decât un singur lucru: transparenţă şI garanţie, pentru ca lumea să nu mai fie încordată şI suspicioasă. Dacă face aşa, doamna Ghervasuc este cel mai bun om, dăcă nu sigur este suspectă.

-Domnule Ogică, aţi jucat şi în alte ţări? Dacă da, cum este acolo?

-În alte ţări extragerea se face imediat după închiderea urmelor. ŞI se face cu urne modeste care nu crează suspiciuni. Pe unde au mai fost scandaluri, prin Italia şI prin alte părti, s-au găsit formule ca lumea să nu mai fie suspicioasă. La noi va fi mereu scandal. Pentru că dacă nu-I dai peste cap şI nu-I forţezi să schimbe ceva, inclusive cu impozitele astea care din an în an sunt din ce în ce mai mari… Ei au interesul să-şI facă publicitate şI să-şI ţină loteria într-o chestie cât se poate de profitabilă. Există posibilităţI de schimbare, ca în alte ţări, să se facă dovada că nu există nimic la mijloc decât hazardul, că putem juca pe teoria: care este alba este albă care este neagră este neagră.

-Dincolo de toate aceste supiciuni, care ar fi şansele de câştig pe acest bilet de 23 de numere?

-Eu consider că până duminică în momentul extragerii şansele sunt perfect egale.

-Cum ar trebui să aibă loc extragerea pentru a nu mai exista suspiciuni?

-În primul rând, ar trebui să se facă extragerea imediat după închiderea jocului. Se stochează toate datele, se valideazâ toate biletele care s-au jucat, asta se poate face în câteva zeci de minute, şI pe urma se pot extrage numerele. Eventual, cu o urmă veche, dar garantată, şI cu asta basta. Vă spun eu că în aceste condiţii vor juca mult mai mulţI şI cu mult mai multă încredere.

-Câţi aţi jucat acum pentru marele bilet?

-Au depus banii 623 de persone. Curios, nu?

-De ce este curios?

-Pentru că lista s-a oprit la 623, iar noi jucăm 23 de numere. Exact aşa s-a oprit lista!

-Veţi juca şi numărul 23?

-Poate, nu ştiu?

-Aţi ales numerele până acum?

-Nu, nu. Numerele o să le alegem în ultimul moment şI nu o să le ştie nimeni până duminică, la ora 14.00.

-Veţi lua în calcul şi cele două numere propuse de unii jucători care au depus sume mai mari, respective numerele 13 şI 17?

-Nu ştiu, nu pot să vă spun acum dacă intră şi acele numere sau nu. Oricum, nu contează. Sau, mă rog, contează. Vor fi destui care vor juca cu 13 şI 17.

-Care a fost suma exacta strânsă?

-Nu ştiu exact: 137.000 de euro sau 139.000 de euro.

-Dan Diaconescu vorbea, într-adevăr de o aşa-zisă variantă Dorel, pentru cămpurile B şi C, care ar mai costa o nimica toată: 2000 de euro?...

-Noi vorbim de Marele Bilet, nu de Marea Variantă. Şi atunci, ar mai fi încă 200 de euro, pe două variante care nu mai sunt obligatorii. Poate, în rezerva că am mai putea avea o şansă în afară de aia mare.

-Le-aţi propus cumva oamenilor care nu au mai apucat să fie înscrişi pe listă, să se grupeze şi să jucaţi la o Loterie din străinătate?

-Am zis că ar fi o soluţie să jucăm pe afară. Multă lume este de acord cu chestia asta. Şi m-au sunat din străinate pentru asta. Dar este un angajament cam greoi şi nu ştiu dacă vom lua o decizie pentru asta. S-ar putea face un grup de 1000 de inşi, care să nu pună mai mult de 100 de euro, evident pe tabele bine supravegheate. Dacă m-ar ajuta şi vreo televiziune sau vreun ziar, aş face publică toată lista într-un ziar sau pe televiziune spunând: "Uite, am strâns un million de euro. Biletul este la mine şI pe acest bilet scriem că banii aparţin celor trecuţI pe table".

-Unde sunt banii depuşi acum, cei 137.000 de euro?

-Banii sunt la OTV. Eu nu m-am implicat în chestia asta. Nu vreau să-mi mai atrag alte suspiciuni şi alte discuţii pe tema asta.

-Care sunt cei şapte, în afară de tine, de Dorel , de Dan Diaconescu şi de Lazarus? Cei printre care spui că s-ar afla un spion al doamnei Ghervasuc?

-Mai sunt vreo doi trei dar nu vreau să dau nimic deocamdată despre chestia asta. Nu vreau deocamdată să vă dau totul. S-ar putea să fie o chestie deschisă, dar după ce trece asta.

-Deci vreţi să faceţi mari dezvăluri?

-Da, vreau să fac marile dezvăluiri, dar de azi încolo mă impun eu. Dacă nu fac ceea ce impun eu, mai bine nu mai jucăm.

-Ce ar însemna această impunere?

Ar însemna sa fie totul secret, să nu ştie nimeni numerele şI biletul să se joace la o agenţie pe care nu o ştie nimeni. Deci nu vreau să fie jucat biletul unde vor unele persoane, nu vreau să fie dezvăluite numerele înainte de…

-Dorel, prietenul tău propusese să fie depuse numerele chiar la sediul central al Loteriei, să se lase biletul în custodia doamnei Ghervasuc?

-Este cea mai proastă soluţie. Adică ce fac, mă duc la duşman?!

-Bine, dar oricat v-aţi ascunde şi oriunde aţi juca, imediat după ce veţi depune biletul, numerele se vor afla pentru că vor intra în calculatorul central şi pentru că nimeni nu a mai jucat, probabil, un billet cu 23 de numere de această valoare?!...Sunt cu ochii pe voi ca pe butelie?

-Asa este, dar trebuie s-o facă cu mut stres. Una este când mă predau dinainte şi alta când mă aleargă ei şi în cele din urmă mă găsesc. Adică, trebuie să le lăsăm un timp foarte scurt la dispoziţie..

Dosarul Ogică, la Strasbourg

-Domnule Ogica, dincolo de problemele de moment ale acestui joc plin de suspans, ce se mai întâmplă cu "dosarul Ogică"? Care mai este stadiul dosarului sau dosarelor Ogică?

-Păi, am un dosar la Strasbourg, un dosar la Curtea Supremă şi un dosar la Judecătoria sectorului 3, unde trebuie să fac dovada că acea copie a biletului pe care o deţin este copia biletului original din 2001 şI atunci nu mai este niciun dubiu că eu am avut biletul. La Strasbourg, am dosarul de încălcare a drepturilor omului, cu arestarea abuzivă şI aşa mai departe, în dosarul în care am o condamnare definitivă pentru o tentativă de înşelăciune care nu există, o tentativă care nu s-a consumat nici măcar verbal, n-am cerut bani şI n-am depus acte să iau banii. La Curtea Supremă, am o plângere împotriva unei rezoluţii de NUP împotriva procurorului Dabu Valerică, care, făcând anchete abusive, a sustras acte din dosar şI a eliminat acte care-l acuzau pe Murariu(nr- sepepistul care, în 2001, a beneficiat de câştigul de un milion de dolari, revendicat de Ogică, dar, care, conform lui Ogică, în continuare este sărac - mai mult, l-a lăsat şI nevasta şI a fost dat afară din SPP).

-Deci acum există un "dosar Ogică", o plăngere penală a lui Stelian Ogică la Curtea Supremă?

-Da, există o plângere penală împotriva procurorului Dabu Valericâ de sustragere a unor acte din dosar, de arestare abuzivă şI favorizarea unor infracţiuni.

Lazarus: Biletul comun va dovedi neregulile Loteriei

Realizatorul OTV Luis Lazarus a declarat ieri că biletul comun pentru extragerea Loto 6/49 de duminică ce va fi cumpărat din banii persoanelor care au participat la colecta OTV este un experiment care urmăreşte să dovedească neregulile de la Loteria Română. "Acest bilet este un experiment pentru a dovedi că la Loteria Naţională sunt multe nereguli şi pentru a-i determina pe cei de acolo să schimbe sistemul prin care sunt alese numerele. Nu ne aşteptăm să câştigăm cu acest bilet, ci doar să obţinem schimbarea regulilor de la Loteria Naţională", a spus Lazarus. (NewsIn)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite