Ofiţerii SRI în rezervă şi-au recâştigat pensiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a decis, la începutul săptămânii, că 64 de ofiţeri în rezervă din Sălaj care au lucrat în Securitate şi în SRI vor rămâne cu pensiile vechi, de militari. De aceeaşi decizie mai beneficiază şi circa 600 de ofiţeri în rezervă din întreaga ţară. Procesul lor a fost conexat cu cel al sălăjenilor, întrucât toţi rezerviştii au fost reprezentaţi de acelaşi avocat. Litigiul în instanţă a începu

„Nu ştiu dacă se va face recurs, însă, deocamdată, motivarea deciziei nu a fost comunicată părţilor", a precizat Gheorghe Piperea, avocatul militarilor. Cu toate acestea, juristul a susţinut că hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este executorie, deci va fi pusă în aplicare de îndată. Cu alte, cuvinte, în cazul părţilor, procesul de recalculare a pensiilor va înceta.

„Nu sunt pensii nesimţite"

Preşedintele Sucursalei Sălaj a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din SRI, Marius Ghilea, a susţinut că decizia Curţii de Apel este în concordanţă cu Constituţia. „Colegii mei din asociaţie nu au pensii nesimţite. Acestea sunt cuprinse între 1.600 de lei şi 3.800 de lei", a mai precizat acesta. Procedura de recalculare a pensiilor militarilor se încheie la 21 decembrie, conform normelor de aplicare ale Legii 119/2010. Astfel, după această dată, rezerviştii vor primi pensii în funcţie de contribuţia la buget, şi nu un procent din media ultimelor trei solde.  

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite