Tabăra Ocniţa, nepregătită să primească evacuaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra Ocniţa, nepregătită  să primească evacuaţii
Tabăra Ocniţa, nepregătită să primească evacuaţii

Finalizarea caselor pentru sinistraţi este întârziată din cauza lipsei de fonduri

Autorităţile din Ocnele Mari trebuie să pună la punct până marţi tabăra Ocniţa, unde vor fi cazaţi cei 46 de oameni care se află în zona de risc a Câmpului I de sonde. Ieri, angajaţii Prefecturii Vâlcea au mers în vizită la tabără să vadă dacă s-au îmbunătăţit condiţiile, deoarece, pe 3 iulie, unitatea de agrement nu avea apă, electricitate, multe geamuri erau sparte şi prin curte se plimbau şerpii.

„Am mers în verificări pentru că au trecut cele cinci zile, timp care i s-a dat primarului ca să pună tabăra la punct. O parte din lucrări s-au realizat, dar mai e de lucru. Marţi va fi o nouă verificare în teren“, a declarat Monica Tudoroiu, purtătorul de cuvânt al
Prefecturii Vâlcea.

S-a turnat fundaţia la 18 case pentru sinistraţi

Până în prezent s-au schimbat clanţele la uşi şi s-au înlocuit geamurile sparte. În locul placajului de la ferestre s-a pus geam. S-a făcut racordul la apă, s-au pus chiuvete şi s-au montat bazine la grupurile sanitare. La parterul clădirii s-a instalat şi reţeaua electrică. Astăzi, se lucra la instalaţia electrică de la etaj, la schimbarea acoperişului şi a plafonului la blocul alimentar, lucrări care nu au fost finalizate.

Cele 27 de case care se construiesc pentru sinistraţii de la Ocne nu vor mai fi gata anul acesta pentru că nu sunt bani. „A început construcţia  la 20 de case din cele 27. La 18 s-a turnat fundaţia, iar două se zidesc. Sunt case cu o cameră, baie, bucătărie, cu două, trei sau patru camere. Ele sunt în funcţie de ce are fiecare familie. Problema e că nu sunt bani pentru finalizarea caselor. Se pare că ele vor fi gata pe 15 aprilie 2010“, a declarat Monica Tudoroiu.

Din cele 8,4 milioane de lei s-au primit de la Ministerul Economiei doar 1,5 milioane de lei. Firmele care ridică locuinţele sunt SC Govora SA şi SC Protetchim SA. De pe 15 iulie, la Ocnele Mari va începe prăbuşirea controlată a Câmpului I de sonde.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite