La Ocne, apa de băut se cară cu butoaiele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Ocne, apa de băut se cară cu butoaiele
La Ocne, apa de băut se cară cu butoaiele

De patru zile, şapte familii din zona Cosota a oraşului Ocnele Mari sunt complet izolate din cauza saramurii. Oamenii nu au nicio cale de acces spre restul localităţii, nu au apă, iar în zonă nu ajunge niciun mijloc de transport, nici măcar ambulanţa sau pompierii.

„E bătaie de joc. Nu a venit nimeni de la primărie să vadă cum o ducem noi dacă nu avem cale de acces. Aveam nevoie de pâine, zahăr, ulei. Dacă îi vine rău cuiva, crapă aici, că Salvarea nu are cum să ajungă“, a spus Filofteia Ene, localnică.

Pentru că în fântână s-a infiltrat saramura, oamenii nu au nici apă. „Marţi ne-au adus o tonă de apă într-o cisternă de la primărie. Apa nu a fost bună de băut pentru că nu au dezinfectat cisterna. Suntem nevoiţi să mergem la o fântână care se află cam la un kilometru şi să cărăm de acolo cu butoaiele. Marţi ne-am luptat două femei cu butoaiele de 60 de litri pe poteci“, a precizat Filofteia Ene.

Ca să ajungă în oraş, oamenii trebuie să treacă printr-o pădure şi pe terenurile localnicilor din zonă. Ca să ajungă la lucru, Petre Ţarfulea pleacă de acasă cu bicicleta în spinare pe poteci şi prin pădure până ajunge la barajul lacului nou. „Lucrez la Căzăneşi. Până să vină saramura făceam naveta cu  scuterul. Acum merg cu bicicleta că e uşoară şi o pot duce în spinare“, a spus Petre, în timp ce ţinea cu bicicleta în spate.

Oamenii pot fi legaţi de restul oraşului printr-o punte pietonală care se poate construi peste acumularea de saramură. Puntea costă 5.000 de euro, dar primăria din Ocne nu are bani. „Deocamdată căutăm sponsori”, a declarat primarul Petre Iordache.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite