Occidentul este acuzat de minciună în dosarul nuclear

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Occidentul este acuzat de minciună în dosarul nuclear
Occidentul este acuzat de minciună în dosarul nuclear

Preşedintele parlamentului iranian, Ali Larijani, i-a acuzat vineri, într-un interviu, de "minciună" pe occidentali, care îi impută Iranului dorinţa de a se dota cu bomba atomică pentru a-l priva de o tehnologie paşnică.

În contextul în care regimul iranian a anunţat vineri că va răspunde săptămâna viitoare ofertei Agenţiei pentru Energie Atomică (AIEA) privind îmbogăţirea în străinătate a uraniului său destinat folosirii în scopuri paşnice, Larijani, fost negociator al Iranului în dosarul nuclear, a calificat drept "o minciună" a comunităţii internaţionale alegaţiile potrivit cărora Iranul ar încerca să dezvolte arma nucleară.

"Chiar raporturile serviciilor secrete americane arată că nu mergem în această direcţie. Dar nu ne ascundem că posedăm ştiinţa de a dezvolta tehnologia nucleară", a spus el, precizând însă că o "fatwa" a Ghidului suprem interzice armele de distrugere în masă, nucleare, chimice şi bacteriologice.

"Imediat cum vine vorba de Iran, ei afirmă că va dezvolta în viitor arma nucleară. Aveţi cumva o oglindă magică care vă spune că Iranul va face ceva de genul ăsta? Poate fi cineva pedepsit pentru o posibilă intenţie pe care ar avea-o?", s-a întrebat Ali Larijani.

Potrivit Agerpres, înaltul responsabil al Republicii islamice a recunoscut că Iranul dezvoltă rachete ca forţă de disuasiune.

"Israelul ne ameninţă, trebuie să fim gata, trebuie să ne apărăm, dar noi nu ameninţăm pe nimeni", a dat asigurări preşedintele parlamentului iranian. Dacă forţe ostile ameninţă Iranul, "vom produce mai multe" rachete, a adăugat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite