"Occidentul neglijează apărarea drepturilor omului în Iran" (Times)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Occidentul neglijează apărarea drepturilor omului în Iran" (Times)
"Occidentul neglijează apărarea drepturilor omului în Iran" (Times)

Statele occidentale neglijează apărarea drepturilor omului în Iran pentru a nu pune în pericol negocierile în jurul programului nuclear, acuză avocata iraniană Shirin Ebadi, laureată a Premiul Nobel pentru Pace, potrivit unui interviu publicat de cotidianul britanic The Times.

Sentimentul i-a fost inspirat de prezenţa ambasadorului britanic la depunerea jurământului de către preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, la începutul lunii august laureatei Premiului Nobel pentru Pace în 2003, Shirin Ebadi.

Sunt dezamăgită de faptul că Occidentul se preocupă mai mult de propria securitate decât de drepturile omului. Cred că acest lucru este o greşeală.Ţările nedemocratice sunt mai periculoase decât o bombă atomică, a declarat Ebadi.

Acestea sunt ţările care compromit pacea internaţională, a subliniat apărătoarea drepturilor omului.

Avocata iraniană care intenţionează să revină în Iran în lunile următoare, crede că ar fi trebuit să fie impuse sancţiuni regimului de la Teheran imediat după reprimarea protestelor împotriva victoriei lui Mahmoud Ahmadinejad în alegerile din 12 iunie.

  • La încheierea unei reuniuni ministeriale organizate pe marginea Adunării Generale a ONU, miercuri, la New York, ministrul de externe britanic David Miliband a declarat că cele şase ţări însărcinate cu dosarul nuclear iranian, SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania, aşteaptă un răspuns din partea Iranului la întrebările privind programul nuclear adresate în cursul reuniunii comune ce a avut loc la 1 octombrie la Geneva.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite