Talibanii dau asigurări că nu atacă Occidentul decât în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talibanii dau asigurări că nu atacă Occidentul decât în Afganistan
Talibanii dau asigurări că nu atacă Occidentul decât în Afganistan

Potrivit mesajului semnat de Emiratul islamic Afganistan şi făcut public la opt ani de la începerea conflictului din ţara musulmană, talibanii şi-au propus să "obţină independenţa şi

Potrivit mesajului semnat de Emiratul islamic Afganistan şi făcut public la opt ani de la începerea conflictului din ţara musulmană, talibanii şi-au propus să "obţină independenţa şi instaurarea unui regim islamic" în Afganistan, nu să atace Occidentul. "Nu avem ca obiectiv să atacăm alte ţări, nici Europa", dau asigurări talibanii.

"Suntem pregătiţi pentru un război lung"

"Dacă vreţi să transformaţi într-o colonie ţara mândrilor şi pioşilor afgani, atunci să ştiţi că hotărârea noastră este de nezdruncinat şi că suntem pregătiţi pentru un război lung. Amintiţi-vă de trecut. Nu vom ceda", au avertizat talibanii, răsturnaţi de la putere în urma intervenţiei trupelor NATO.

În urma escaladării violenţelor în Afganistan, liderul american Barack Obama a iniţiat consultări privind oportunitatea suplimentării numărului de trupe trimise în Afganistan cu circa 40.000 de soldaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite