Obţinerea permisului, chin pentru gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obţinerea permisului, chin pentru gorjeni
Obţinerea permisului, chin pentru gorjeni

Candidaţii care doresc să dobândească statutul de conducători auto pică pe capete examenele

Peste 150 de gorjeni vin în zilele de examen la sediul Serviciului Public Permise de Conducere, din incinta Prefecturii, pentru a susţine pe calculator testul grilă în vederea obţinerii permisului de conducere pentru categoriile A, B, C, D sau E. Dintre aceştia, doar aproximativ 25 la sută reuşesc să treacă de această probă. Victor Blidaru are 19 ani şi locuieşte în municipiul Târgu-Jiu. Acesta a susţinut, până în prezent, de patru ori examenul pe calculator, însă a fost respins de fiecare dată, pentru că, spune el, nu s-a pregătit îndeajuns: „Este pentru a patra oară când susţin acest examen, dar nu reuşesc să trec de proba teoretică. Cred că din cauză că nu m-am pregătit foarte bine. Sunt şi întrebări care nu există în carte, mă chinuiesc să obţin permisul pentru categoria C, dar de obicei am probleme la întrebările din mecanică. Ori eu nu citesc ce trebuie, ori întrebările sunt formulate greşit. Sper să reuşesc să trec de această probă înainte să-mi expire şcoala“.
Tânărul se străduieşte din luna martie a acestui an să obţină cele 22 de puncte necesare pentru a susţine proba practică, denumită de candidaţi «oraşul».  De întrebările grele din chestionare se plânge şi Sorin Babalîc, un tânar în vârstă de 18 ani care va susţine pentru a doua oară examenul pentru categoria E. „Este a doua oră când susţin această probă. Am întâlnit întrebări care nu au ce căuta la această categorie. Nu mai ştiu din ce cărţi trebuie să învăţ“, a spus târgujianul revoltat de întrebările grele întâlnite la proba teoretică.

Prea puţine ore în cadrul şcolilor de şoferi


Reprezentanţii Serviciului Public Permise de Conducere Gorj au însă o altă explicaţie pentru această situaţie. „De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistraţi 19. 865 de candidaţi dintre care au promovat proba teoretică doar 36 la sută. Din procentul de 36 la sută, doar 70 la sută au fost admişi, după proba practică. În ultima perioadă, gradul nostru de exigenţă creşte de la o zi la alta. Cu siguranţă numărul mic de ore efectuate de instructorii şcolilor de şoferi face ca gorjenii să fie nevoiţi să susţină de mai multe ori acest examen. Cine se pregăteşte, reuşeşte cu uşurinţă să treacă peste proba practică“, a declarat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Public Permise de Conducere Gorj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite