Obiective de natură politică în răpirea jurnaliştilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răpirea jurnaliştilor români în Irak avea ca scop, la un moment dat, "obiective de natură politică". Instanţa supremă şi-a motivat decizia prin care a menţinut condamnarea lui Omar Hayssam

Răpirea jurnaliştilor români în Irak avea ca scop, la un moment dat, "obiective de natură politică". Instanţa supremă şi-a motivat decizia prin care a menţinut condamnarea lui Omar Hayssam la 20 de ani de închisoare.

Judecătorii arată că din probele Parchetului reiese că "activitatea de răpire a jurnaliştilor români a fost realizată premeditat de o grupare teroristă motivată de concepţii şi atitudini extremiste, având ca scop, la un moment dat, obiective de natură politică, a vizat factori umani din rândul populaţiei civile şi a produs un impact psihologic asupra populaţiei".

Munaf l-a turnat pe Hayssam

Magistraţii s-au bazat şi pe declaraţiile complicelui lui Hayssam, Mohammad Munaf, care a descris în timpul audierilor modul în care sirianul a pus la cale planul de răpire a jurnaliştilor, cum l-a susţinut financiar şi cum a înţeles să profite de pe urma acestei activităţi.

Conform judecătorilor, iniţial Hayssam a finanţat planul de răpire cu 30.000 dolari. Intenţia sirianului ar fi fost să scape pe interdicţia de a părăsi România. Reamintim că Omar Hayssam a dispărut din România în iunie 2006.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite