Obiectiv îndeplinit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia României a cucerit în cadrul Europenelor de la Milano trei medalii: două de argint şi una de bronz. Anamaria Tămârjan, Gabriela Drăgoi şi Flavius Koczi au adus singurele medalii pentru ţara noastră.  Sandra Izbaşa a ocupat, în finala de la sol, doar locul şapte.

Cu un lot decimat de probleme de sănătate şi luptând cu noul cod de punctaj, gimnastele române au reuşit să cucerească două medalii prin Anamaria Tămârjan şi Gabriela Drăgoi, ambele la bârnă.

Prima competiţie majoră cu noul cod de punctaj, orientat mai mult spre artistic, a adus şi primele contestaţii ale delegaţiei României.

Campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa, a ratat podiumul în finala la acest aparat, fiind notată cu 13.900, după ce arbitrele nu i-au acordat un element important din execuţie.

Antrenorul lotului feminin, Nicolae Forminte, şi preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, au făcut contestaţie, dar nota Sandrei Izbaşa a rămas valabilă, spre nemulţumirea delegaţiei României, dar şi a publicului.

Astfel, gimnasta română a trebuit să se mulţumească cu poziţia a şaptea la proba la care anul trecut cucerea aurul atât la Europene cât şi la Olimpiadă. 

„A fost un concurs greu, în care s-au produs multe ratări şi nu s-a profitat de unele oportunităţi bune de a avea rezultate mai performante. Concursul a venit poate prea devreme după Jocurile Olimpice, astfel că gimnaştii nu au prea avut chef de a concura. Au fost şi probleme de arbitraj, interpretări mai ciudate, dar sper să se corecteze toate. Obiectivul nostru a fost îndeplinit, dar repet, avem o mâhnire extraordinară din cauza anumitor ratări. Este adevărat să unii sportivi au şi probleme de sănătate, ţinem cont de acest aspect“, a declarat Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, citat de Mediafax.

Chiar dacă lotul masculin nu-şi dorea decât o prestaţie cât mai bună, fără a avea pretenţii la medalii, Flavius Koczi a reuşit să spargă bariera, devenind vicecampion european la sărituri. El a a fost notat cu 16.300 la prima săritură şi 16.325 la a doua, obţinând astfel o medie de 16.312. Koczi a mai ocupat locul cinci la individual compus.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite