Obiecte originale pentru un stil personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decembrie are loc prima expoziţie din vest cu obiecte realizate manual. Mărgele, cercei, poşete şi piese de ambient interior, toate realizate manual şi cele mai multe unicat, vor fi prezentate la un eveniment cultural.

Organizatorii îşi propun să promoveze creaţiile handmade. Anti-fashion, pro ecologie şi la mijloc, între artă şi afaceri – astfel s-au poziţionat, în mare, organizatoarele primei expoziţii de handmade din vestul ţării, Ana-Maria Teodorescu şi Manuela Marchiş.

Timişorencele doresc să promoveze prin această manifestare o zonă aproape anonimă la noi. Expoziţia va fi găzduită, în perioada 5-6 decembrie, de Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu, un spaţiu în care expoziţiile sau concertele au devenit deja obişnuinţă. Aproximativ 20 de artişti din Timişoara şi Arad au răspuns invitaţiei de a participa la expoziţie.

„Am realizat că există multă lume, mai ales absolevenţi ai Artelor, care şi-au făcut mici afaceri din îndemânare. Fac cercei, mărgele, farfurii, obiecte unicat şi, unde au ocazia să le expună, au un mare succes. Împreună cu Manuela am fost la mai multe târguri, chiar şi la unul de la Centrul Regional de Afaceri, şi oamenii au fost interesaţi de obiectele noastre. Ne-am dat seama că timişorenii apreciază piesele originale”, a povestit Ana-Maria. Amima este marca sub care, alături de Manuela Marchiş, creează bijuterii şi vase decorative.

Mărgele din huse de maşină

Originalitatea nu este singura caracteristică a pieselor semnate Amima. Ana-Maria şi Manuela respectă şi latura ecologistă, aşa că multe dintre obiectele lor sunt realizate din materiale reciclate. Unul dintre cele mai interesante exemple este husa din biluţe de lemn, care se confundă vizual cu scaunul şoferului de la Dacie.

Timişorencele au demontat cu răbdare o astfel de husă, care acum s-a „reîncarnat” în mai multe şiraguri de mărgele pictate manual. Artistele au pregătit câteva workshop-uri, printre care şi atelierul „ecologist”. În cadrul acestuia, fiecare participant va picta o plasă.

 „Ne-am bucura să vedem aceste plase de pânză la cumpărături, să demonstrăm astfel că putem să renunţăm la pungile de plastic”, a explicat Ana-Maria. Şi ca să se vadă că „handmade” înseamnă cu adevărat măiestrie, participanţii vor realiza, în timpul expoziţiei, câteva obiecte „pe viu”.

Obiecte realizate manual

Articol       pret

Rochie      60 lei
Pantofi    160 lei
Poşetă      50 lei

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite