O nouă înregistrare audio, Al-Qaeda îl numeşte pe Obama "criminal"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O nouă înregistrare audio, Al-Qaeda îl numeşte pe Obama "criminal"
O nouă înregistrare audio, Al-Qaeda îl numeşte pe Obama "criminal"

Într-o nouă înregistrare audio difuzată luni de postul de Al-Jazeera, prin care se aduce un omagiu unui lider taliban, Ayman al-Zawahiri, numărul 2 în ierarhia reţelei teroriste Al-Qaeda, l-a numit pe şeful statului american Barak Obama "criminal", potrivit AFP.

Chiar avem nevoie de mai multe crime la Kabul, Bagdad, Mogadiscio şi Gaza pentru a ne asigura că este un criminal? Sau josnicia Statelor Unite în timpul preşedinţiei lui Obama, în pofida aerului său surâzător şi afectuos, este ea de acum clară?, se întreabă fostul medic egiptean, devenit mâna dreptă al lui Osama ben Laden.

Citiţi şi:


Obama permite coloniilor să se extindă în Cisiordania şi în jurul Ierusalimului şi nu arată decât puţină părere de rău, spune Ayman al-Zawahiri, în înregistrarea audio.

Obama face presiune asupra liderilor arabi ca ei să facă mai multe concesii, adaugă el, rteferindu-se la presiunile exercitate de Statele Unite asupra liderilor arabi pentru a-şi normaliza relaţiile cu Israelul.

Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste Intelcenter a anunţat difuzarea acestei noi înregistrări, în care al-Zawahiri aduce un omagiu postum liderului talibanilor pakistanezi, ucis în august în timpul unui bombardament american.

Înregistrarea video, cu o durată de 28 de minute, a fost intitulată Omagiu modelului tinerilor, emirul martir Baitullah Mehsud.

  • Baitullah Mehsud a fost liderul extremist cel mai căutat din Pakistan. Statele Unite au oferit o recompensă de cinci milioane de dolari.
  • SUA apreciază că Al-Qaeda a reconstituit o parte din forţele sale în regiunile din nord-vestul Pakistanului şi că talibanii afgani au instalat aici baze militare, cu susţinerea talibanilor pakistanezi.
  • Combatanţii străini ai Al-Qaeda dispun, de asemenea, de tabere de antrenament şi beneficiază de susţinere, în special în Waziristan, din partea Mişcării Talibanilor din Pakistan, potrivit Washingtonului.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite