“Iată numele de cod ale familiei de la Casa Albă: Obama este Renegade, iar Michelle, Renaissance” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un subiect de interes pentru cotidienele italiene de astăzi îl reprezintă greva  Alitalia. După ce ieri greva din transporturile feroviare şi din transportul public local a paralizat întrega Peninsulă, astăzi va urma o zi de protest şi tensiune pentru Alitalia, compania aeriană naţională.

“Alitalia, noi zboruri anulate”, titrează pe prima pagină cotidianul “La Stampa”.

 Astăzi este o nouă zi de haos pentru compania Alitalia, din cauza grevei spontane de 24 de ore, care a început de ieri de la ora 18 şi va dura până azi la aceeaşi oră. Ieri, zecile de zboruri anulate din cauza mişcării de protest, i-au constrâns pe mulţi dintre pasageri să-şi petreacă noaptea în aeroporturi.

“Iată numele de cod ale familiei de la Casa Albă: Obama este Renegade, iar Michelle Renaissance.”, anunţă cotidianul “Corriere della Sera”.


Serviciile secrete americane l-au “botezat” pe Barack Obama cu numele de cod “Renegade”(renegatul), încă din luna mai a anului 2007, atunci când senatorul american a fost pus sub protecţia agenţilor federali. Soţia  liderului de la Casa Albă,  Michelle Obama poartă numele secret Renaissance (renaştere), iar cele două fiice ale familiei Obama vor fi indentificate cu Rosebud şi Radiance.

“Berlusconi? Nu vorbeşte în numele meu!”, scrie tot “Corriere della Sera”.

Un site internet a adunat mărturiile şi fotografiile italienilor indignaţi pentru gluma făcută de premierul Berlusconi, săptămâna trecută, când acesta a afirmat că Obama este un “preşedinte tânăr, frumos şi bronzat”. Prin intermediul acestui site, italieni cer scuze public americanilor şi liderului de la Casa Albă, pentru gafa primului ministru.

“Universitate: jungla specializărilor fantomă”, relatează cotidianul “Il Messagero”.

O mare parte   dintre specializările universităţilor italiene au foarte puţini studenţi înscrişi. Statisticile Ministerului Învăţământului din Peninsulă sunt alarmante: există 40 de specializări cu un singur student,767 cu mai puţin de 10 studenţi înscrişi şi 1260 de specializări cu doar 15 studenţi înmatriculaţi. Majoritatea specializărilor fantomă fac parte din sectorul sanitar.

“Două călugăriţe italience răpite de un commando somalez”, scrie cotidianul “Il Giorno”.

Două călugăriţe italience, Maria Teresa Olivero (61 ani) şi Caterina Giraudo (67 ani), au fost răpite ieri la graniţa dintre Kenya şi Somalia, de către un commando aparţinând grupării somaleze al Shabab.  Ştirea răpirii a  fost deja  confirmată de Crucea Roşie Internaţională şi de autorităţile locale.

“Bursele asiatice închid în pierdere, iar bursele europene deschid pe roşu”, titrează cotidianul “La Repubblica”.


Bursele europene deschid ziua de astăzi cu un indice negativ din cauza burselor asiatice şi a bursei de pe Wall Street, care au terminat ziua de ieri în pierdere. Astfel, bursa din Paris a deschis astăzi cu un indice de -2,36%, cea din Frankfurt cu -2,54%, iar Londra cu un indice de  -1,54 %.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite