Presa chineză ignoră declaraţiile lui Obama privind drepturile omului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa oficială chineză a ignorat complet declaraţiile privind drepturile omului făcute la Shanghai de preşedintele american Barack Obama, dar a salutat comentariile privind relaţiile chinezo-americane, transmite AFP.

Libertatea de exprimare, religioasă, de acces la informaţie şi participare politică sunt, credem noi, drepturi universale, a declarat Obama, în cadrul unei întâlniri cu studenţii la Muzeul Ştiinţei şi Tehnologiei din capitala financiară chineză, cu ocazia primei sale vizite în China de la preluarea funcţiei. Mai multe detalii despre declaraţiile emise de preşedintele american la Shanghai aici.

În timpul discursului său de la Shanghai şi a întâlnirii sale cu studenţii de luni, Obama a generat noi aşteptări pentru viitorul relaţiilor bilaterale, adică o consolidare a schimburilor între cele două popoare şi recunoaşterea culturală, scrie presa de la Beijing.

Obama reafirmă că nu va împiedica China,
titrează pe prima pagină a ediţiei sale în chineză Global Times.

Citiţi şi:


China Daily subliniază că Obama şi-a exprimat dorinţa ca cele două mari puteri, actori majori în secolul al XXI-lea, să nu fie adversare: Există locuri pentru noi doi: Obama.

Beijing Times a ales o altă frază a preşedintelui american: Statele Unite salută o Chină puternică, prosperă şi care reuşeşte.

Beijing Times afirmă că Obama a spus că nu foloseşte site-ul Twitter,  blocat de luni de zile în China, şi s-a declarat un susţinător al unui internet liber. Comentariile au fost publicate şi de China Daily.

Presa oficială chineză a ignorat comentariile privind drepturile omului, evocându-le pe scurt pe cele privind internetul, China având cei mai mulţi utilizatori de Internet din lume (350 de milioane).

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite