Oaza de linişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oaza de linişte
Oaza de linişte

Insula Ovidiu de pe lacul Siutghiol e o alternativă la forfota de lângă plajă. O plimbare dus-întors până la insula situată la cinci kilometri de staţiunea Mamaia şi la 500 de metri de oraşul Ovidiu costă 20 de lei.

Plimbarea începe la debarcaderul aflat vizavi de Cazinoul din Mamaia. Pe vreme frumoasă, se aşteaptă până când se adună minimum 20 de persoane pe vaporul Ovidius. Când e vânt şi lacul e agitat, se merge cu şalupele care duc maximum 15 persoane.

Familia Ion din Piteşti a fost prima dată pe insula Ovidiu anul trecut, în concediu şi i-a plăcut atât de mult încât a urcat din nou pe vas pentru a revizita „oaza de linişte“ din mijlocul lacului. Georgeta Ion, 37 de ani, spune că a impresionat-o cât de verde e locul şi cât de amabil e personalul de pe insulă. A venit la Mamaia pentru plimbare tocmai de la Eforie Nord, cu soţul ei, Stelică (38 de ani), fata Mădălina (10 ani), mama ei şi o prietenă.

Păsări exotice şi loc de joacă pentru copii

După aproximativ 30 de minute petrecute pe lacul agitat, turiştii sunt ajutaţi să coboare pe debarcaderul de pe insulă. De aici sunt liberi să se plimbe pe aleile mărginite de arbuşti, să admire aranjamentele florale, să-şi însoţească copiii la locul de joacă, să admire păunii, cocoşii de munte sau iepurii din ţarcurile de pe insulă. Pot sta într-unul dintre foişoarele umbroase, aranjate pe malul lacului, sau la unul dintre cele două restaurante din mijlocul insulei.

Terasa Ţărănească are 180 de locuri şi este deschisă pentru turişti tot sezonul, iar al doilea restaurant, mult mai mare, de aproximativ 400 de locuri, e rezervat evenimentelor. „Organizăm team-buildinguri, facem şi nunţi“, explică Cristina Gheorghiţă, director de marketing.

Cazare la căsuţe

image

Accesul pe insulă se face, de regulă, cu vaporaşul



Insula are şi locuri de cazare, 10 căsuţe cu pat matrimonial şi dotări de trei stele, care costă 150 de lei pe noapte, spune directorul de marketing. În dotări intră baia proprie, apă caldă, televizor cu cablu şi internet.

Majoritatea celor care vizitează insula nu rămân şi peste noapte. Baza este restaurantul, explică Cristina Gheorghiţă, recomandându-le turiştilor care doresc să viziteze insula să-şi rezeve cel puţin o jumătate de zi pentru a apuca să se relaxeze, departe de zgomotul maşinilor şi aglomeraţia de pe litoral, în plin sezon. „Sugerăm oamenilor care vin să nu se grăbească, să vină să se bucure de ce pot vedea şi ce pot simţi aici”, spune directoarea.

image

Terasa Ţărănească e deschisă cât e vara de lungă


Gabriela Tănase, 24 de ani, din Târgovişte, şi prietenul ei, Dragoş Dinu (28 de ani),  sunt la prima lor vizită pe insulă. Ea voia să se plimbe cu bărcuţele pe care le tot vedea trecând pe lacul Siutghiol, iar el era curios să vadă insula despre care auzise din copilărie.

„E interesant, dar e cam izolat“, spune Dragoş. „Nu m-aş caza aici. Poate când voi avea mai mulţi ani, să caut linişte“, explică şi Gabriela. Le-a plăcut însă experienţa pe insula Ovidiu şi spun că ar reveni în vizită, dar una scurtă şi eventual seara, când se aprind făcliile.

image
image

E interesant, dar e cam izolat.

image


Dragoş şi Gabriela
turişti din Târgovişte

Cine a cumpărat insula

image

Familia Livadariu din Botoşani a cumpărat insula în anul 2000, când S.C. Mamaia SA a scos-o la licitaţie. Era în paragină atunci, „o groapă de gunoi“, spune Cătălin Livadariu (foto), cel care se ocupă acum de ea. El povesteşte că a durat câţiva ani să o cureţe şi s-o aducă aproape de stadiul în care se găseşte acum.

A cărat totul pe apă, din Ovidiu, şi în fiecare an aduce ceva nou şi repară construcţiile din lemn, care nu rezistă din cauza aerului foarte umed. Proprietarul are un plan ambiţios pentru insulă, care depinde însă de cum va evolua criza. Ar vrea să construiască un hotel cu o piscină, pentru că nu se poate face baie în apa din ghiol, dar şi să mărească „flota insulei“. A construit deja un debarcader nou, unde pot veni bărcile şi şalupele particulare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite