Oana Puşcaşu: „N-am să renunţ niciodată la muzică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul contact cu scena l-a avut la 6 ani, la concursul Tip-Top Minitop. Timp de 16 ani, a încântat cu vocea sa publicul din toată ţara şi a câştigat nenumărate trofee

Are 22 de ani şi mai mult de jumătate din viaţă a trăit-o în lumea muzicii. A colindat ţara în lung şi în lat, participând la zeci de concursuri şi concerte pentru cei mici. Aproape că niciodată nu a plecat cu mâna goală, fiind mereu premiată. Diplomele din vitrina sa sunt dovada clara a talentului, dar mai ales a muncii depuse în toţi aceşti ani.

A intrat în lumea muzicii la 6 ani, când a participat la concursul Tip-Top Minitop, unde a interpretat „Lambada". De la vârsta de 7 ani a început să studieze pianul la Liceul de Arte, unde a urmat şi studiile liceale. Acum este în anul IV la Universitatea de Muzică din Bucureşti.

Talentul nu e de ajuns

Deşi frumoasă, talentată şi înzestrată de la Dumnezeu cu o voce de aur, Oana se încăpăţânează să parcurgă toate etapele perfecţionării ca solistă: Liceul de Arte, Şcoala Populară de Arte, Universitatea de Muzică, după care are în plan un master şi un doctorat. „Nu e de ajuns să poţi să cânţi. Studiile sunt parte din cariera de muzician. Şi de aceea eu vreau să mă perfecţionez şi vreau să îmi continui studiile", spune frumoasa artistă. Oana are un CV impresionant. Premii naţionale şi internaţionale, colaborări cu nume grele din muzica autohtonă dar şi cu multe dintre posturile de televiziune şi radio.

În căutare de talente

Oana Puşcaşu îşi mai găseşte timp şi pentru a ajuta copii talentaţi, care au ceva de spus în muzică şi nu numai, însă nu au sprijin. În acest scop, a înfiinţat Asociaţia Culturală Cheia Sol, unde este şi preşedinte.

Asociaţia are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente din domeniul artei. Din grupul Cheia Sol fac parte deja copii talentaţi şi recunoscuţi pentru ceea ce au făcut. Între aceştia Alexandra Mera, Bogdan Bidaşcă, Miruna Buză, Oana Tăbultoc, Claudia Rusu, Viviana Sposub, Roxana Ursu, Raluca Ursu, Costinel Bălan şi Sorena Bidaşcă.

Frumoasă şi sufletistă

Împreună cu membrii asociaţiei Cheia Sol, Oana Puşcaşu a organizat la finele săptămânii trecute un concert caritabil. A pregătit zeci de copii care au cântat pentru Raluca Petraş, o fetiţă de 8 anişori din comuna Vorona, bolnavă de leucemie. După spectacol, Oana i-a dus perrsonal Ralucăi, chiar în Ajunul Crăciunului.

„Povestea tristă a Ralucăi m-a impresionat foarte tare. Iubesc nespus copii şi am rămas cu un gol în suflet. Aş vrea să pot face mai mult pentru ea", mai spune Oana Puşcaşu.

Întrebări şi răspunsuri

Când ai urcat prima dată pe scenă?
Aveam 6 anişori şi am cântat la emisiunea Tip-Top Minitop, unde am interpretat piesa, atunci la modă, Lambada.

Ai amintiri neplăcute de pe scenă?
De pe scenă nu, dar multe amintiri neplăcute am din spatele scenei. Pe scenă, tot timpul am dat ce a fost mai bun din mine şi am făcut totul ca să fie bine.

Ai putea să faci altceva în afară de muzică?
Fac şi altceva. M-am apucat de imprimări, de organizări de evenimente. Sunt deschisă la orice e nou. M-aş apuca de orice, dar nu voi renunţa niciodată la muzică.

ce-i place: Oana cântă din plăcere, şi nu doar pentru a aduna premii. Îi mai place la nebunie să danseze salsa, luând chiar şi lecţii de salsa. Adoră copii, pentru care ar fi în stare de orice să îi ajute, şi se simte bine în preajma oamenilor „cu bun simţ".

ce nu-i place: Fuge de oamenii răutăcioşi, invidioşi şi ipocriţi. Din păcate pentru Oana, astfel de oameni îi cam dau târcoale, spune ea. Când vine vorba de mâncare, Oana nu va fi niciodată cucerită cu fasole verde, pe care o detestă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite