Oamenii cu IQ ridicat au succes mai rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea Britanie se poziționează în continuare ca lider în clasamentul țărilor cu cele mai multe joburi
Marea Britanie se poziționează în continuare ca lider în clasamentul țărilor cu cele mai multe joburi

Profesorii de psihologie David David Hambrick şi Elizabeth Meinz arată, într-un articol din New York Times, că oamenii au o capacitate de lucru înăscută, care este o componentă esenţială a capacităţii intelectuale.

Cercetătorii arată că acest lucru determină succesul într-o gamă largă de activităţi complexe. Ei mai spun că nivelul de inteligenţă al unei persoane rămâne constant pe parcursul vieţii.

David David Hambrick şi Elizabeth Meinz citează un studiu în care ei au evaluat obiceiurile pianiştilor care fac practică şi apoi au comparat acest lucru cu capacitatea lor de a memora lucruri. Din observaţiile lor au costatat că pianiştii care au exerxat partiturile înainte cântă mai bine decât cei care l-au văzut pentru prima oară.

„A existat o corelaţie puternică pozitivă între obiceiurile şi practica  care a dus la performanţă. De fapt, suma totală de practică pe care pianiştii au acumulat-o în cariera lor a reprezentat aproape jumătate din diferenţele de performanţă între participanţi”, se arată în articol.
Psihologii au observat că între cei doi pianişti a contat foarte mult  capacitatea de memorie de lucru, care a adus o contribuţie semnificativă la performanţele lor.

„Cu alte cuvinte, dacă aţi luat doi pianişti cu aceeaşi experienţă, dar diferite niveluri ale memoriei de lucru, este cel mai probabil că cea mai  cel cu o capacitate de memorie de lucru  mai bună ar performa mai bine”, mai susţin profesorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite