Oamenii străzii i-au făcut praf pe puşcăriaşii de pe Popa Şapcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul ,,Popa Şapcă" din Timişoara a fost ieri teren de dispută pentru un grup de puşcăriaşi şi oameni ai străzii.Cele două tabere au jucat un meci de fotbal amical, iar echipa

Penitenciarul ,,Popa Şapcă" din Timişoara a fost ieri teren de dispută pentru un grup de puşcăriaşi şi oameni ai străzii.Cele două tabere au jucat un meci de fotbal amical, iar echipa deţinuţilor a fost învinsă cu 2 la 3. Arbitrul meciului a fost unul de liga I, Tiberiu Lajos.

Deţinuţii din penitenciarul timişorean au jucat îmbrăcaţi într-un echipament alb-violet, în semn că susţin echipa favorită, FC Timişoara. Jucătorii selectaţi pentru meci din penitenciar sunt condamnaţi pentru infracţiuni de furt sau tâlhărie. Există însă şi o excepţie, un deţinut de 20 de ani închis pentru omor. Dacă puşcăriaşii nu s-au antrenat pentru meci, oamenii străzii au lucrat în mod organizat cu faimosul fotbalist Florin Bătrânu.

Naţionala de cerşetori

Oamenii străzii se pregătesc de o competiţie mult mai mare. Tinerii vor participa, la începutul lunii decembrie, la Campionatul Mondial de Fotbal pentru homeless care se va desfăşura la Melbourne, Australia. Iniţiativa aparţine unui centrul creştin din Timişoara care a recrutat oameni ai străzii din Timişoara, Arad, Baia Mare şi Iaşi.

Fotbalistul Florin Bătrânu, proaspăt antrenor al naţionalei de oameni ai străzii, spune că scopul nu este jucarea unui fotbal de performanţă, ci mai ales integrarea tinerilor în societate. ,,Este o mare provocare. Componenţa echipei se va schimba anual, aşa că nu este important titlul. Prin sport putem face multe pentru aceşti copii!".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite