Oamenii care pot opri autostrada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de pe traseul autostrăzii pot contesta proiectul, după ce au constatat că tranzacţiile cu terenurile lor au fost blocate Proprietarii din zona Orţişoara reclamă faptul că

Proprietarii de pe traseul autostrăzii pot contesta proiectul, după ce au constatat că tranzacţiile cu terenurile lor au fost blocate

Proprietarii din zona Orţişoara reclamă faptul că nu au fost informaţi că proprietăţile lor sunt blocate din cauza exproprierii.

Timişoreanca Lelica Avram a constatat că nu se poate folosi de cele 17 hectare de teren pe care le-a moştenit în zona Seceani-Orţişoara, pentru că actele de proprietate au fost blocate la Oficiul de Cadastru în vederea exproprierii pentru viitoarea autostradă. Femeia a încercat să facă succesiune pe două parcele şi, chiar dacă a cheltuit aproape 1500 de lei, nu a primit explicaţii despre proprietatea asupra căreia nu mai avea drepturi.

Informare cu "toba prin sat"

Lelica Avram a sesizat Prefectura Timiş despre faptul că i s-a luat terenul. "Constat că facem autostrăzi în secolul XXI cu bătutul tobei prin sat. Oamenii din zona Seceani au aflat că pe undeva, pe terenurile lor, se va construi o autostradă, fără să fie informaţi pe parcurs de ce se întâmplă cu terenurile lor şi cât din ele li se va lua", a spus prefectul Ovidiu Drăgănescu.

Legea nu prevede forme de informare

Proprietara celor 17 hectare a menţionat că, anul trecut, reprezentantul unei firme, care s-a ocupat de identificarea parcelelor a chemat lumea la Căminul Cultural din Seceani şi le-a povestit în mare de viitoarea autostradă.

Directorul Direcţie de Drumuri din Timişoara, Ioan Maliţa, a declarat că problema ar fi cauzată şi de legea exproprierii. "Informarea după lege s-a făcut (cea la Căminul Cultural - n.r.). reprezentanţii firmei care au identificat terenurile nu au obligaţia să meargă din casă-n casă. Am transmis firmei să rezolve problema", a precizat Maliţa.

Proiectul autostrăzii

În Timiş vor fi expropriate 256 de persoane, iar în Arad - 420. Tronsonul Arad-Timişoara va avea 32 de km, lucrările încep cel mai devreme la începutul lui 2009 şi ar trebui finalizate în 24 de luni. Construcţia costă circa 270 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite