O petiţie online susţine legalizarea marijuanei ca tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi internaţi au creat o petiţie în mediul virtual pentru legalizarea marijuanei medicinale. Prin document internauţii solicită Ministerului Sănătăţii, Guvernului României şi președintelui Traian Băsescu să legalizeze aceast drog ca tratament pentru boala Alzheimer.

Denumită "Marijuana Medicinală: Tratament Eficient Pentru Boala Alzheimer" , petiţia susţine că "marijuana medicinală nu este un drog, nu se fumează la joint, sau în situații sociale, se inhalează vaporii acesteia, se eliberează pe prescripţie medicală de la medic avizat, se cumpară de la farmacie, nu de la colţul străzii, consumul ei poate fi controlat, supravegheat".

Până acum petiţia a strâns doar cinci semnături, iar semnatarii susţin că "au văzut prea multe documentare prin care oameni scapă de nişte boli incurabile".

În România marijuana este ilegală, dar ea este legală în 12  ţări în scopuri medicinale. Ea este folosită pentru tratarea urzicăturilor, depresiei, anxietății, tensiunii arteriale scăzute, este folosită ca analgezic şi în tratamentul glaucomului.

VEZI aici petiţia "Marijuana Medicinală"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite