O pană de curent a lăsat un sat fără electrocasnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţia viceprimarului din Pleşoiu a rămas fără aparatură
Soţia viceprimarului din Pleşoiu a rămas fără aparatură

Localnicii din Schitu de Vale, comuna Pleşoiu - Olt, vor da în judecată compania de electricitate pentru a-şi recupera pagubele după ce zeci de electrocasnice s-au ars din cauza unei creşteri de tensiune.

Peste 20 de familii au rămas vineri fără aparatura de uz casnic, distrusă în urma unei defecţiuni a reţelei electrice. „Pe la 8.30, am aprins becul în cameră. Era o lumină puternică şi, dintr-odată, becul a explodat. Pe urmă s-au ars decodoarele de la televizoare şi a început să iasă fum din toată aparatura", a spus localnicul Liviu Fierea.

„Cum am aprins becul în cameră, am auzit o bubuitură la televizor şi a început să iasă fum din el. Mi-am dat seama că e o problemă la reţeaua electrică şi am încercat să scot totul din priză, dar degeaba. Mi-au ars trei televizoare, maşina de spălat, centrala, frigiderul, un cuptor cu microunde şi radioul", a povestit Eusefina Mândescu.

Potrivit edililor, pagubele sătenilor se ridică la peste 30.000 de lei. „Au ars peste 30 de televizoare, 30 de decodoare, 10 maşini de spălat, 15 aparate radio, opt lăzi frigorifice şi alte aparate", a explicat viceprimarul comunei, Valeriu Mândescu. Localnicii au făcut plângeri la Oficiul Judeţean Pentru Protecţia Consumatorului Olt împotriva companiei de electricitate. „Nu este posibil aşa ceva! Vom cere despăgubiri la CEZ, fiindcă e vina lor!", a spus Ileana Stan. Reprezentanţii furnizorului de electricitate au început o anchetă. „Dacă se va constata că este vina noastră pentru ce s-a întâmplat, vor fi luate măsuri protective faţă de localnici", a spus Elvira Rusin, purtătoarea de cuvânt a CEZ Oltenia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite