O locomotivă a unui tren accelerat a luat foc, la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locomotiva unui tren accelerat care circula de la Botoşani spre Timişoara a luat foc, marţi seară, în zona localităţii sucevene Dumbrăveni.

UPDATE, ora 19.35: Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la sala motoarelor. Mecanicul a avut timp să despartă locomotiva de vagoane la o distanță de 500 de metri, lângă o porțiune de câmp drept, pentru ca pompierii să poată ajunge să stingă focul. Incidentul nu a încurcat traficul de pe nici un drum public.

UPDATE, ora 19.10: Este vorba de 30 de pasageri care se aflau în primele vagoane în momentul în care locomotiva a luat foc. Nu a fost nimeni rănit, atât conductorul cât și ajutoarele lui au scăpat fără arsuri. Reprezentanții CFR spun că trenul va avea întârzieri de două-trei ore.

UPDATE, ora 19.00: "Incendiul a fost stins, încă nu se știe exact de la ce a izbucnit, urmează să se facă ancheta. Călătorii au urcat în vagoane pentru că CFR a trimis o altă locomotivă din Verești pentru a se putea continua drumul", a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situațiilor de Urgență, Suceava.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, pasagerii au fost evacuaţi, iar echipajele s-au deplasat la faţa locului.

Incendiul a izbucnit pe o linie neelectrificată la locomotiva trenului accelerat Botoşani-Timişoara, între localităţile Bucecea (Botoşani) şi Vereşti (Suceava), în zona Dumbrăveni.

Cele trei vagoane ale trenului accelerat 1555 au fost decuplate de la locomotivă pentru a preveni extinderea incendiului.

ISU Suceava a intervenit cu două autospeciale, nefiind solicitată şi intervenţia unei ambulanţe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite