Guvernul poate emite OUG pe perioada verii, a decis Senatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Senatului a aprobat,astăzi, cu 70 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 2 abţineri, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare de vară, Senatul fiind prima cameră sesizată în acest caz.

Comisia Juridică din Senat a întocmit, în 10 iunie, raportul de admitere cu trei amendamente pentru acest proiect.

Unul dintre aceste amendamentele admise, pe domeniul Sănătăţii, se referă la posibilitatea Guvernului de a emite ordonanţe pentru  înfiinţarea şi organizarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de celule stem.

Totodată, juriştii au admis două amendamente la textul legii privitor la domeniul finanţe publice, unul pentru transpunerea unor directive comunitare şi corelarea unor prevederi legislative în domeniu, iar celălalt priveşte aprobarea unor acorduri de garanţie dintre România şi BEI în vederea finanţărilor de cercetare-inovare ale unor companii din sectorul auto. Graţiela Iordache, secretar de stat din Ministerul Finanţelor, a explicat că aceste acorduri se referă la acordarea unor ajutoare de stat companiilor Ford şi Renault.

În 20 mai, Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare de vară, şapte din cele 18 ministere comunicând că nu au propuneri privind adoptarea de ordonanţe simple în acest interval.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite