Geoană vrea observatori europeni şi de la OSCE la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geoană vrea observatori europeni şi de la OSCE la alegerile prezidenţiale
Geoană vrea observatori europeni şi de la OSCE la alegerile prezidenţiale

După ce s-a opus schimbării lui Dan Nica de la Ministerul de Interne pe motiv că PD-L  vrea să fraudeze alegerile prezidenţiale şi le-a cerut social-decraţilor să dea drumul frâielor puterii din solidaritate, preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că vrea observatori europeni şi de la OSCE la alegerile prezidenţiale din noiembrie, scrie AFP.

"Trebuie să ne asigurăm partenerii internaţionali: chiar dacă acest guvern este foarte slab, vom respecta calea trasată. Oricum, toată lumea ştie că acest guvern va fi înlocuit în decembrie", a spus candidatul PSD la preşedinţie, în cursul unei întâlniri cu jurnalişti ai presei străine.

"Le vom cere tuturor să fie acolo, ONG-uri, observatori europeni, OSCE", a subliniat Mircea Geoană. Acesta şi-a anunţat ieri, din opoziţie, candidatura pentru Cotroceni.

Social-democraţii au părăsit joi, în bloc, guvernarea în semn de protest faţă de demiterea ministrului de interne, lăsând putearea în mâna unui guvern minoritar a cărui legalitate nu o recunoaşte.

Cu toate că acum se află în opoziţie, liderul PSD a declarat pentru presa străină că partidul său va susţine "tot ce figurează în programul naţional" încheiat de România în martie pentru a obţine un împrumut de 20 de miliarde de euro negociat cu FMI şi UE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite