Târgu-Jiu: Furnizorii TV, reclamaţi la OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de târgujieni au reclamat la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului furnizorii de semnal TV prin cablu, telefonie şi Internet.

Potrivit Mihaelei Răducan, inspector şef în cadrul OJPC Gorj au fost înregistrate şi soluţionate 25 de plângeri venite din partea consumatorilor privind neregulile cu care se confruntă aceştia în legătură cu furnizorilor de semnal TV prin cablu, telefonie şi Internet. Au fost verificaţi 14 operatori economici din Târgu-Jiu, Bumbeşti-Jiu, Motru şi Rovinari.  Dintre aceştia 10 s-au ales cu amenzi contavenţionale valoarea totală a acestora fiind de 26000 de lei, iar ceilalţi patru au primit doar avertisment. Principalele nereguli constate au fost:   ilegalitatea funcţionării operatorilor economici, nerespectarea obligaţiilor generale ale prestorilor de servicii şi protecţia intereselor economice ale consumatorilor, nerespectarea clauzelor contractuale şi modul de facturare şi eliberare a documentelor fiscale pentru serviciile prestate. 

În urma controalelor efectuate de cei de la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(OJPC) la 10 dintre operatorii economici ce comercializează jucării în Târgu-Jiu şi Motru s-au constat nereguli la şapte dintre aceştia. Au fost verificate jucării în valoare de aproximativ 6000 de lei. Cele şapte amenzi contravenţionale sunt în valoare totală de 13000 de lei şi de asemenea au mai fost oprite de la comercializare jucării în valoare de 1450 de lei. Principala abatere constată de inspectorii OJPC Gorj, o reprezintă informarea insuficientă a consumatorilor prin intermediul etichetei produsului. „Aceste controale au venit ca urmare a zilei de 1 iunie când au fost comercializate mai multe jucări“, a declarat Mihaela Răducan inspector şef în cadrul OJPC Gorj.

Jucăriile la control

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite