Afganistan: ONU va evacua temporar personalul neesenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afganistan: ONU va evacua temporar personalul neesenţial
Afganistan: ONU va evacua temporar personalul neesenţial

ONU va evacua temporar din Afganistan aproape toţi cei 600 de angajaţi străini ai săi din personalul neesenţial, după atacul sângeros de săptămâna trecută al talibanilor vizând una dintre clădirile sale, a anunţat joi un purtător de cuvânt al organizaţiei, citat de AFP.

"Circa 600 de angajaţi care nu sunt afgani vor fi mutaţi temporar", a declarat Dan McNorton, purtător de cuvânt al ONU la Kabul. "Singurele persoane care vor rămâne sunt considerate personal esenţial", a adăugat el.

Aproape toate cele 600 de persoane vizate vor părăsi ţara, deşi o mică parte dintre el ar putea fi mutate tot în Afganistan, a explicat McNorton.

"Această (măsură - n.red.) are ca scop să asigure securitatea întregului nostru personal din Afganistan", a adăugat purtătorul de cuvânt, care a precizat că decizia va fi reexaminată cu regularitate şi că este valabilă pentru "un număr de săptămâni".

În 28 octombrie, trei kamikaze au atacat o clădire din centrul Kabulului. Cinci dintre angajaţii străini ai ONU şi doi poliţişti afgani şi-au pierdut viaţa.

Misiunea ONU din Afganistan numără circa 5.600 de angajaţi, dintre care majoritatea afgani. Evacuarea va viza 12% din efective.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite