Consiliul de Securitate al ONU discuta proiectul de rezoluţie care extinde sancţiunile împotriva Phenianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonia, Coreea de Sud şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU au căzut de acord miercuri asupra extinderii sancţiunilor împotriva Phenianului în urma recentului test nuclear şi a programului său de armament, informează Reuters.

Proiectul privind sancţiunile va fi discutat la o reuniune a celor 15 naţiuni din Consiliul de Securitate, de la 15.00 GMT (18.00, ora României). Votul va avea loc vineri, a declarat un diplomat.

Coreea de Nord a desfăşurat în 25 mai un al doilea test nuclear şi a lansat ulterior mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune.

Cele şapte ţări-cheie însărcinate cu dosarul nord-coreean la ONU au discutat şi marţi, fără a ajunge la un acord privind termenii rezoluţiei care să sancţioneze Phenianul pentru testul nuclear, informează NewsIn.

Coreea de Sud a anunţat încă de săptămâna trecută că Nordul pare să pregătească un test cu rază lungă de acţiune, sfidând încă o dată comunitatea internaţională.

Potrivit unor analişti citaţi de Reuters, aceste dovezi de forţă militară l-ar putea ajuta pe Kim să distragă atenţie de la o economie a cărui stare s-a înrăutăţit în timpul regimului său şi să îşi consolideze puterea după un atac cerebral suferit anul trecut. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite