Nepotism şi agresiune la ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nepotism şi agresiune la ONU
Nepotism şi agresiune la ONU

Şeful misiunii de pace a ONU în Republica Democrată Congo este acuzat că a încălcat regulile organizaţiei pentru a permite fiicei sale, Becky Doss, să obţină un post la sediul ONU din New York.

Cazul a ieşit la iveală în urma unui incident bizar în care un angajat al Programului pentru Dezvoltare al ONU (UNDP) a muşcat de mână un bodyguard, în timp ce era târât afară din biroul unui superior căruia i se plângea despre numirea respectivă. Muşcătura a fost atât de severă încât bodyguardul a avut nevoie de spitalizare şi de teste pentru boli transmisibile.

Agresorul, Nicola Baroncini, a fost arestat după atacul asupra bodyguardului şi a apărut ieri în faţa unui tribunal din New York. Baroncini ara asistentul directorului adjunct al UNDP pentru Asia - Pacific, Ligia Elizondo, şi avea datoria de a selecta e-mailurile acesteia.

El susţine că, într-unul dintre e-mailuri, Doss o ruga pe Elizondo să ocolească regulile antinepotism astfel încât aplicaţia fiicei sale să poată fi acceptată. “Nu îmi vine să cred că ei aranjează aceste lucruri prin e-mail. Sunt atât de obişnuiţi cu astfel de aranjamente încât le consideră normale”, a spus Baroncini, care viza el însuşi, postul disponibil. UNDP a refuzat să comenteze acuzaţia însă a comunicat că angajarea lui Becky Doss “face obiectul unei investigaţii” interne.

Contactat telefonic în Congo, Alan Doss a declarat că “ar fi prematur să facă declaraţii publice pe durata anchetei”.

Alan Doss şi-a petrecut aproape întreaga carieră la ONU şi este unul dintre puţinii britanici care au ocupat funcţia de subsecretar-general al organizaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite