ONU condamnă energic atentatul de la Kandahar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ONU condamnă energic atentatul de la Kandahar
ONU condamnă energic atentatul de la Kandahar

Consiliul de Securitate şi secretarul general al ONU Ban Ki-moon au condamnat energic atentatul cu maşină capcană care a făcut cel puţin 43 de morţi marţi seară la Kandahar, Afganistan.

Cei 15 membri ai Consiliului "au condamnat în termenii cei mai puternici" acest "atentat terorist", a declarat presei ambasadorul britanic John Sawers, în numele Consiliului pe care el îl prezidează în august.

Ei "au subliniat necesitatea de a fi traduşi în justiţie autorii, organizatorii, finanţatorii şi cei care au comandat aceste acte blamabile de terorism şi au chemat toate statele să coopereze activ cu autorităţile afgane în acest sens", a adăugat Sawers.

Cei 15 membri "au reafirmat serioasa lor preocupare faţă de ameninţările reprezentate de talibani, Al Qaida şi alte grupări teroriste" pentru populaţie, forţe de securitate afgane şi ajutorul internaţional în domeniile militar şi umanitar, a mai spus diplomatul.

La rândul său, Ban Ki-moon "a fost şocat şi consternat" de acest nou atentat, potrivit purtătorului său de cuvânt, Michele Montas.

Bilanţul acestui atentat cu vehicul capcană comis la Kandahar, fost fief al talibanilor în sudul Afganistanului, a crescut miercuri, ajungând la 43 de morţi şi 65 de răniţi, potrivit Ministerului afgan de Interne.

Acesta este atentatul cel mai mortal în Afganistan după un atac-sinucigaş care a vizat ambasada Indiei la Kabul la 7 iulie 2008, soldat cu 60 de morţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite