Israelul consideră că decizia ONU nu are susţinerea majorităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Israelul consideră că decizia ONU nu are susţinerea majorităţii
Israelul consideră că decizia ONU nu are susţinerea majorităţii

Israelul consideră că decizia Adunării Generale a ONU de a susţine raportul în cadrul unui vot exprimat joi, nu are susţinerea "majorităţii morale" a organizaţiei internaţionale, transmite vineri AP.

Adunarea Generală a aprobat cu majoritate covârşitoare un proiect de rezoluţie arab care cere Israelului şi palestinienilor să efectueze investigaţii "credibile" în legătură cu presupuse crime de război comise de ambele părţi în cursul operaţiunii din Gaza, la începutul acestui an.

Citiţi şi
:


Proiectul a fost aprobat cu 114 voturi pentru, 18 împotrivă şi 44 de abţineri, în condiţiile în care 16 ţări nu au votat.

Potrivit unei declaraţii difuzate vineri de Ministerul de Externe israelian, multe state occidentale s-au opus sau s-au abţinut, afirmând că aceste rezultate demonstrează clar că rezoluţia nu are sprijinul majorităţii morale a organizaţiei internaţionale.

Proiectul arab este detaşat de realităţile din teren, se arată în comunicatul Ministerului de Externe israelian, potrivit căruia în timpul luptelor armata israeliană a demonstrat standarde militare şi morale mai înalte decât oricare dintre iniţiatorii acestei rezoluţii.

SUA nu au fost de acord cu raportul Goldstone


Statele Unite, care au votat împotriva rezoluţiei, au calificat proiectul arab ca fiind lipsit de echilibru şi confuz şi au avertizat că acesta va afecta perspectivele de obţinere a păcii în Orientul Mijlociu.

Rezoluţia susţine raportul elaborat de o comisie de experţi prezidată de judecătorul sud-african Richard Goldstone.

Raportul a concluzionat că atât Israelul cât şi militanţii palestinieni au comis crime de război şi posibile crime împotriva umanităţii în timpul ofensivei din Fâşia Gaza.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite