Un avion al ONU s-a prăbuşit în Haiti. 11 persoane au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un avion al ONU s-a prăbuşit în Haiti. 11 persoane au murit
Un avion al ONU s-a prăbuşit în Haiti. 11 persoane au murit

Un avion al Naţiunilor Unite cu 11 persoane la bord s-a prăbuşit vineri din motive necunoscute şi nu există supravieţuitori, a comunicat misiunea organizaţiei internaţionale din ţară (Minustah).

"Misiunea Naţiunilor Unite pentru stabilitate în Haiti anunţă cu tristeţe că un avion al Minustah, având la bord 11 persoane, inclusiv echipajul, s-a prăbuşit în sud-estul ţării, în comuna Ganthier, în apropiere de Fond Verrettes, vineri în jurul prânzului (17.00 GMT)", a indicat misiunea într-un comunicat.

ONU nu a dat detalii despre victime, dar o sursă a poliţiei haitiene a indicat că sunt de naţionalitate uruguayană şi iordaniană. "O echipă de salvare trimisă de Minustah nu a găsit niciun supravieţuitor la locul accidentului", se arată în comunicat, potrivit căruia, "cauza accidentului rămâne deocamdată necunoscută, iar procedurile de investigare a accidentului sunt în curs".

Aparatul, un CASA 212, aparţinea contingentului uruguayan al Minustah şi realiza un zbor de recunoaştere în momentul accidentului, potrivit ONU. Înfiinţată în iunie 2004, Minustah numără circa 11.000 de persoane, între care 7.000 soldaţi şi 2.000 poliţişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite