Obama l-a ignorat pe Gordon Brown la ONU - presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama l-a ignorat pe Gordon Brown la ONU - presă
Obama l-a ignorat pe Gordon Brown la ONU - presă

Preşedintele american Barack Obama ar fi respins cinci cereri de întâlnire cu premierul britanic Gordon Brown, relatează Daily Telegraph. Relaţiile dintre cele două ţări sunt tensionate după eliberarea autorului atentatului de la Lockerbie.

Biroul lui Brown a negat că acesta ar fi fost ignorat de Obama, care ar fi refuzat întâlniri bilaterale cu premierul britanic şi la ONU şi la summitul G20 de la Pittsburgh. În locul unei reuniuni oficiale, Brown şi Obama au avut o mică discuţie informală, de 15 minute, într-o bucătărie de la sediul ONU, conversaţie care a continuat când cei doi lideri au ieşit pe jos din clădire, marţi seara.

"Au existat cinci tentative de a obţine o întâlnire şi niciuna nu a fost fructuoasă", a declarat un diplomat.

Aceste refuzuri reprezintă o umilire pentru Gordon Brown, care încearcă să îşi refacă reputaţia apărând alături de Obama, în condiţiile în care la mijlocul anului viitor ar urma să aibă loc alegeri generale în Marea Britanie, potrivit The Guardian.

Preşedintele american Barack Obama a avut întâlniri bilaterale la New York cu omologii săi chinez, rus şi cu noul premier japonez.

  • Scoţia a decis în august să îl elibereze pe libianul Abdelbaset al-Megrahi, condamnat la închisoare pe viaţă pentru implicarea în atentatul din 1988 împotriva unui avion al companiei americane Pan Am, care a explodat deasupra satului scoţian Lockerbie, provocând moartea a 270 de persoane.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite