Un proiect arab de rezoluţie îi cere lui ONU să dezbată raportul Goldstone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii statelor arabe la ONU au difuzat un proiect de rezoluţie care îi cere secretarului general Ban Ki-moon să transmită spre dezbatere Consiliului de Securitate raportul Goldstone care acuză Israelul că a comis crime de război în Fâşia Gaza, relatează postul de radio Vocea Israelului.

Adunarea Generală a ONU se va întruni mâine pentru a dezbate raportul iar proiectul arab de rezoluţie ar putea întruni majoritatea statelor.

Proiectul arab de rezoluţie cere Israelului şi palestinienilor să ancheteze plângerile de crime de război comise în cursul războiului din Fâşia Gaza după cum a recomandat comisia Goldstone.

Surse diplomatice citate de Vocea Israelului susţin că SUA va opune dreptul de veto faţă de proiectul de rezoluţie arab iar majoritatea statelor europene vor adopta aceeaşi poziţie dacă nu vor fi introduse schimbări în textul său.

Rezoluţiile Adunării Generale nu au un caracter obligatoriu, dar în cercurile ONU se apreciază că adoptarea rezoluţiei arabe va intensifica presiunile exercitate asupra Israelului pentru a lansa o anchetă completă în legătură cu acuzaţiile de crime de război comise în Fâşia Gaza.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite