OMS: O treime din populaţia lumii s-ar îmbolnăvi în cazul unei pandemii de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), doctorul Keiji Fukuda, a estimat astăzi că aproximativ o treime din populaţia lumii ar contracta gripa porcină în cazul unei pandemii, relatează AFP.

"Dacă luaţi în calcul pandemiile din trecut, o estimare rezonabilă ar fi că o treime din populaţie ar fi contaminată", a declarat Fukuda. În aceste condiţii, chiar dacă boala ar fi slab virulentă, numărul persoanelor care ar prezenta complicaţii şi ar deceda ar fi foarte mare, a explicat el.

Oficialul a precizat gripa porcină nu se răspândeşte deocamdată, în mod susţinut, în afara Americii de Nord, aşa că nivelul de alertă pandemică rămână 5 din 6, potrivit Reuters, . "Rămânem la faza 5. Acest lucru nu s-a schimbat", a spus el. "Constatăm în continuare transmitere de la om la om, transmite la nivelul comunităţii, în special în America de Nord. Nu constatăm acest lucru nicăieri în altă parte deocamdată", a spus el.

Oficialul a subliniat şi că eventualul consum de carne de porc nu prezintă niciun risc pentru om. "Consumul de carne de porc nu este un pericol", a spus Fukuda.

OMS a prezentat astăzi după-amiază un nou bilanţ care arată că aproape 2.100 de persoane au fost contaminate cu virusul gripei porcine în toată lumea, iar 44 de cazuri s-au soldat cu decesul pacienţilor, transmite AFP.

Până în prezent, 20 de guverne au restricţionat importurile de carne de porc din Mexic şi din alte ţări afectate de gripă porcină, în replică la temerile legate de apariţia noului virus A (H1N1).

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite