OMS ar putea decreta nivelul maxim de alertă pandemică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consultă astăzi experţii din Comitetulde urgenţă privind cele mai recente evoluţii ale epidemiei cu noul virus gripal N1H1. Aceştia vor decide dacă va fi instituit cel mai ridicat nivel de alertă pandemică, informează un purtător de cuvânt al organizaţei.

"Comitetul de urgenţă a fost convocat astăzi, de la ora locală 14.00 la 15.00 (15.00 - 16.00 ora României)", a declarat Fadela Chaib, purtător de cuvânt al OMS.

Ea a precizat că "ordinea de zi este discutarea severităţii virusului A(H1N1) şi trecerea în revistă a măsurilor sanitare la nivel internaţional".

"Nu ştiu să vă spun dacă experţii vor recomanda trecerea la nivelul şase de alertă pandemică, nivelul maxim, a ţinut să precizeze Fadela Chaib.

Reamintim că la începutul săpămânii, organizaţia a avertizat că o continuare a răspândirii virusului gripei porcine în Marea Britanie, Spania, Japonia, Chile şi Australia a "apropiat" lumea de nivelul maxim de alertă pandemică , 6.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a menţinut nivelul de alertă pandemică la 5, ceea ce înseamnă că o pandemie este iminentă.

OMS a avertizat săptămâna trecută că statisticile sunt "mai puţin pertinente", pentru că unele dintre statele cele mai afectate, printre care se numără şi Statele Unite, au renunţat să mai contabilizeze numărul cazurilor de contaminare noi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite