OMS renunţă la bilanţuri, gripa porcină evoluează cu o viteză fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OMS renunţă la bilanţuri, gripa porcină evoluează cu o viteză fără precedent
OMS renunţă la bilanţuri, gripa porcină evoluează cu o viteză fără precedent

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat, vineri, că va înceta să mai ţină un bilanţ al numărului de cazuri contaminate cu virusul gripei porcine sau cu numărul celor care mord in cauza virusului, întrucât acesta se extinde în lume cu o viteză "fără precedent".

Anunţul a fost postat pe site-ul oficial al organizaţiei, astăzi, informează New York Times.

OMS a decis să renunţe la a mai prezenta bilanţuri privind evoluţia pandemiei, o decizie care a uimit mulţi experţi. Purtătorul de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, a declarat că nu deţine informaţii referitoare la ce va urmări oraganizaţia în continuare.

Virusul pandemic H1N1, "se răspândeşte cu o viteză fără precedent la nivel internaţional ", a avertizat OMS.

În cazul altor pandemii, virusurile gripale au avut nevoie de şase luni pentru a se extinde aşa cum a făcut-o noul virus în mai puţin de şase săptămâni, a explicat organizaţia.

OMS a evidenţiat "caracterul benign al simptomelor pentru majoritatea pacienţilor, care în general se însănătoşesc, chiar şi fără tratament medical, într-o săptămână de la apariţia primelor simptome".

Potrivit organizaţiei, "înregistrarea cazurilor individuale nu mai este importantă pentru urmărirea nivelului sau naturii riscului reprezentat de virusul pandemic".

Pe site se mai precizează că OMS se va limita la a furniza informaţii doar cu privire la ţările nou afectate, anunţă aceasta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite