Webber, surpriza de la Nűrburgring

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Webber, surpriza  de la Nűrburgring
Webber, surpriza de la Nűrburgring

Red Bull a reuşit o a treia dublă în acest sezon de Formula 1, de această dată cu Mark Webber pe primul loc. Cei de la Brawn GP, lideri la constructori şi deţinători ai primului loc în clasamentul general al piloţilor, prin Jenson Button, au ocupat doar locurile 5 şi 6.

Aşteptat de fanii germani să obţină o victorie pe circuitul de casă, Sebastien Vettel a fost nevoit să se încline în faţa parcursului extraordinar realizat de coechipierul său Mark Webber.

Australianul care în 131 de Mari Premii nu reuşise nicio victorie şi niciun pole position a dat lovitura pe circuitul de la Nürburgring. A plecat de pe prima poziţie pe grilă şi la final tot el a văzut primul steagul cu pătrăţele, într-o cursă agitată chiar de la start.

Webber a efectuat o manevră agresivă la plecare, în încercarea de a-l împiedica pe Rubens Barrichello să-i ia faţa, şi s-a acroşat cu acesta. Urmările nu au fost grave din punct de vedere tehnic, însă Webber a fost penalizat cu o trecere obligatorie pe la boxe.

Cei de la Red Bull au schimbat din mers strategia şi, când nimeni nu-i mai acorda nicio şansă, Webber a revenit din nou în plutonul fruntaş după jumătatea cursei.

Apoi, ajutat şi de o strategie prost aleasă a celor de la Brawn GP, care s-au confruntat de mai multe ori şi cu probleme în alegerea pneurilor, Webber a dominat ultima parte a cursei, nemaiputând fi ajuns nici de coechipierul său Sebastian Vettel. Acesta a încheiat pe locul 2, iar pe podium a urcat şi Felipe Massa.

Button şi Barrichello au sosit, în ordine, pe locurile şase şi şapte, iar lupta la vârf între Brawn GP şi Red Bull se încinge.

Piloţi în puncte

1. Mark Webber (Red Bull)    10p
2. Sebastian Vettel (Red Bulll    8p
3. Felipe Massa (Ferrari)    6p
4. Nico Rosberg (Williams)    5p
5. Jenson Button (Brawn)    4p
6. Rubens Barrichello (Brawn)    3p
7. Fernando Alonso (Renault)    2p       
8. Heikki Kovalainen (McLaren)    1p

Abandonuri
Kimi Raikkonen (Ferrari)
Sebastien Bourdais (Toro Rosso)

Clasament general piloţi

1. Jenson Button    68p
2. Sebastian Vettel    47p
3. Mark Webber    45.5p
4. Rubens Barrichello    44p
5. Felipe Massa    22p

Clasament constructori

1. Brawn-Mercedes    112
2. Red Bull-Renault    92.5
3. Toyota    34.5
4. Ferrari    32
5. Williams-Toyota    20.5

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite