Nunta care a sfidat comunismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Nunta mută", regizat de Horaţiu Mălăele, va fi distribuit luni, 14 mai, împreună cu ziarul „Adevărul". DVD-ul cu filmul şi un album de prezentare vor costa doar 14,99 lei.

În albumul de 32 de pagini care însoţeşte DVD-ul se găsesc portrete ale regizorului şi ale actorilor şi un interviu cu Horaţiu Mălăele, care povesteşte întâmplări de la filmări.

În interviul pe care -l puteţi citi în albumul de prezentare, Horaţiu Mălăele spune că „Nunta mută" a fost cel mai bine vândut film românesc pe DVD-uri în Franţa, după „4,3,2" al lui Mungiu.

„Am vrut să-mi văd filmul într-un cinematograf de pe Rue de Clichy, şi n-am fost lăsat să intru, pentru că toate locurile erau ocupate. A trebuit să-i dovedesc directorului sălii că sunt regizorul filmului. Am avut garanţia emoţiei provocate de film la o proiecţie la Toronto, într-o sală cu 500 de oameni.

Nimeni nu se ridica să plece după terminarea lui, nu se îndurau să se ridice. Am avut certitudinea că filmul i-a marcat", spune Horaţiu Mălăele.

În primăvara lui 1953, doi tineri dintr-un sat românesc,  Mara şi Iancu, se pregătesc să se căsătorească. În toiul petrecerii, ei află că a murit Stalin şi că a fost declarat doliu internaţional timp de şapte zile.

Deşi orice formă de distracţie este interzisă, nuntaşii decid să nu întrerupă petrecerea şi s-o mute într-o casă căptuşită, unde să continue distracţia fără să scoată vreun sunet.

Mari actori în filmul lui mălăele

„Nunta mută" se bucură de prezenţa câtorva dintre cei mai apreciaţi actori români contemporani: Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu-Botez, Luminiţa Gheorghiu, Valentin Teodosiu, Dan Condurache, George Mihăiţă, Dana Dogaru, Mariana Mihuţ, Doru Ana, George Ivaşcu.

Lor le stau alături reprezentanţi ai tinerei generaţii de actori: Meda Victor şi Alexandru Potocean - în rolurile cuplului de miri -, Ovidiu Niculescu - în rolul reporterului din prezent -, precum şi Anca Sigartău, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Ioana Anastasia Anton. 

“A face un film aşa cum vrei tu, aici sau aiurea, este ca şi cum ai vrea să ai un copil cu o femeie gonflabilă. A fost o experienţă traumatizantă şi, paradoxal, îmbogăţitoare."

Horaţiu Mălăele regizor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite