Numele fostului şef al Poliţiei Române, în dosarul fraudelor bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au descoperit în interceptările convorbirilor telefonice ale persoanelor inculpate în dosarul fraudelor bancare şi numele fostului şef al Poliţiei Române, Pavel Abraham, şi Interagro, firma condusă de cel mai bogat român - Ioan Niculae.

Conform interceptărilor făcute de procurorii DIICOT, numele fostului şef al Poliţiei Române, avocatul Pavel Abraham, apare în convorbirile din data de 3 iunie 2012 dintre doi inculpaţi. Contactat de România TV, Abraham a declarat că nu a avut nicio implicare în acest dosar, în prezent fiind avocatul unuia dintre inculpaţi.

"Sunt apărătorul unei persoane implicate în dosar, ales de către persoana respectivă. N-am nicio tangenţă, nu îi ştiu, n-am avut nimic cu niciunul dintre ei. Iordache Leonard Gabriel este cel care m-a propus ca aparător şi am studiat dosarul şi am văzut că aceeaşi persoană voia să mă aleagă ca apărător pe mine; eu anterior am apărat o rudă a lui într-un proces de probleme de droguri. În rest nu are nicio legătură cu mine (n.r. interceptările procurilor DIICOT)", a declarat la România TV Pavel Abraham.

De asemenea, în referatul pentru propunerea de arestare au fost publicate mai multe interceptări ale doi dintre membrii reţelei de frauda bancară în care discutau despre creditele pe care puteau să le ia în numele mai multor firme, una dintre acestea fiind şi Interagro, cea condusă de Ioan Niculae.

Discuţia vizează că mai aveau nevoie de anumite documente legate de terenurile Interagro pentru a obţine creditele dorite. De asemenea, în această interceptare se aminteşte că există deja la dosarul pe care aceştia îl alcătuiau mai multe documente contabile ale firmei şi alte informaţii necesare pentru obţinerea unui credit.
33 de persoane, printre care Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, au fost reţinute în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro.
Liderul grupării infracţionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primăria Olteniţa, iar apoi, scrie presa locală, şi-a cumpărat o fermă de porci şi ar fi coordonat obţinerea de credite cu documente false.
În perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substanţiale prin fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite