Numărul elevilor scade în următorul an şcolar cu 5 %

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cifra de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar scade, potrivit unui proiect al Ministerului Educaţie, cu aproximativ 5 % în următorul an şcolar.

Textul publicat pe site-ul instituţiei precizează că cifrele de şcolarizare ţin cont de numărul de copii existent, iar scăderea ei se explică exclusiv prin evoluţia demografică.

Astfel, ministerul spune că în învăţământul primar vor exista 850.000 de locuri, iar la gimnaziu - 900.000 de locuri. Ambele cicluri de învăţământ pierd astfel câte 50.000 de locuri. Ministerul propune înfiinţarea a 25.000 de locuri în clasele a IX-a de liceu, suplimentar faţă de cele 210.000 câte funcţionează în actualul an şcolar. Toate aceste cifre urmează să fie repartizate apoi Inspectoratelor Şcolare Judeţene în funcţie de cererile venite din teritoriu.

În privinţa învăţământului universitar, cifra de şcolarizare prevede aproape 63.000 de locuri finanţate de la stat pentru ciclul de licenţă. Ministerul propune şi 3.500 de granturi de studiu de doctorat, cu 500 mai multe decât în acest an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite