Numărul infracţiunilor comise de tineri, în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infracţiunile comise de minori şi de către tineri sunt tot mai multe. Bilanţurile semestriale ale poliţiştilor scot la iveală, în spatele statisticilor, fapte cutremurătoare. Tinerii creează

Infracţiunile comise de minori şi de către tineri sunt tot mai multe. Bilanţurile semestriale ale poliţiştilor scot la iveală, în spatele statisticilor, fapte cutremurătoare.
Tinerii creează probleme serioase oamenilor legii. În judeţul Bihor, după investigaţii care au necesitat un volum imens de muncă, poliţiştii au reuşit să rezolve un caz de omor, comis în octombrie 2003. Victima era un bărbat de 67 de ani din comuna bihoreană Săcuieu, MF, ucisă cu sălbăticie de consăteanul HZ, 28 de ani. Pentru prinderea sa au fost interogate sute de persoane din Bihor, Satu Mare şi Timiş şi verificate amprentele a peste 2.000 de persoane, fiind efectuate inclusiv analize ADN. Grupul din care făcea parte are pe conştiinţă alte două omoruri şi tâlhării. La sfârşitul lunii ianuarie, poliţiştii mureşeni au soluţionat şi ei, în doar 48 de ore, un caz complicat, descoperindu-l pe autorul unei crime, Gh. ş., 31 de ani. Acesta îl sugrumase pe Zaharia T., 76 ani, din Reghin, iar pentru aşi şterge urmele a ars cadavrul. Victima fusese omorâtă pentru că nu a consimţit să-i lase autorului casa în care locuia cu soţia şi doi copii minori. Poliţiştii maramureşeni au reuşit să reţină în luna februarie un infractor timişorean periculos, pe Leontin C., 29 de ani, care a furat dintr-o casă de schimb valutar, sub ameninţarea pistolului, suma de 100 milioane ROL. S-a stabilit ulterior că acesta furase un autoturism Mercedes din Timişoara, pe care l-a condus fără a poseda permis. Timişoreanul falsifica cărţi de identitate, închiria automobile, pe care ulterior le vindea. Un hoţ din locuinţe a fost depistat şi în Deva, care în ultimii ani jefuise 25 de locuinţe, provocând un prejudiciu de peste 2 miliarde. Pentru că opera pe timpul nopţii, poliţiştii îl denumiseră pe Albert S., 20 de ani, Pisica Neagră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite