Numărul total al pacienţilor cu gripă porcină din România a ajuns la 222

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul total al pacienţilor cu gripă porcină din România a ajuns la 222
Numărul total al pacienţilor cu gripă porcină din România a ajuns la 222

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu gripă porcină în România a ajuns la 222, în săptămâna 3-9 august fiind confirmate 50 de cazuri noi de infectare cu virusul A/H1N1, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii. Două persoane din Sighetu Marmaţiei, soţ şi soţie, sunt suspectate de infectare cu virusul gripei porcine. Cei doi, care s-au întors din Anglia săptămâna trecută, au fost internaţi la Spitalul de Boli infecţioase di

Mai citeşte şi:

Baia Mare: Primele suspiciuni de gripă porcină la Baia Mare

Din totalul cazurilor noi, cele mai multe, respectiv 20, au fost confirmate în Bucureşti, iar restul în judeţele Braşov (7 cazuri), Brăila (4), Cluj şi Teleorman (câte 3 cazuri), Damboviţa, Iaşi, Bacău, Constanţa şi Sibiu (câte două cazuri) şi în Argeş, Hunedoara şi Suceava (câte un caz).

Pacienţii au fost depistaţi cu gripă porcină după ce s-au întors în România din Anglia, Bulgaria, Grecia, Norvegia, Italia, Spania, Germania sau Franţa.

Primul caz de infecţie cu virusul gripal A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Specialiştii estimează că, la toamnă, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.

Noul virus a fost semnalat, pentru prima dată, la sfârşitul lunii martie, în Mexic, iar OMS a decretat pandemie pe 11 iunie. Boala s-a extins "cu o viteză fără precedent", potrivit organizaţiei, care a subliniat că "în cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste şase luni ca virusurile gripale să se propage aşa cum a făcut virusul A/H1N1 în mai puţin de şase săptămâni".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite