Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 256

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 256
Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 256

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu gripă porcină în România a ajuns la 256, de ieri până astăzi fiind confirmate trei noi cazuri, potrivit ultimei centralizări a Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC).

În ultimele 24 de ore, cele mai multe noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 din ţările UE au fost înregistrate în Germania, 627, numărul total ajungând la 12.120.

De la apariţia virusului, în Europa au fost depistate aproape 39.000 de cazuri şi au murit de gripă porcină 60 de persoane, potrivit datelor centralizate de ECDC.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA. Specialiştii estimează că, la toamnă, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.

Autorităţile din Sănătate se aşteaptă la un val mai mare de îmbolnăviri de gripă porcină şi în toamnă, odată cu începerea şcolii. "După jumătate lunii septembrie, când se vor deschide şcolile, vom avea, probabil, un cumul de cazuri, dat fiind faptul că un copil bolnav va putea să îmbolnăvească o clasă întreagă. Dar avem o reţea de supraveghere foarte bine pusă la punct şi sperăm să nu scăpăm lucrurile de sub control", a mai afirmat duminică secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Geza Molnar.

El a declarat că "vârful" infectaţilor cu A/H1N1 va fi, cel mai probabil, în februarie-aprilie 2010.

"Dacă până în luna decembrie vom avea sub 1.000 de cazuri, nu mă îngrijorează.  va fi undeva prin februarie, martie sau chiar aprilie 2010", a precizat secretarul de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite