Număr-record de români cu viroze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul românilor care au ajuns la spital cu viroză a crescut alarmant în ultima săptămână. Statisticile Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile arată că, până

Numărul românilor care au ajuns la spital cu viroză a crescut alarmant în ultima săptămână. Statisticile Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile arată că, până acum, 50.000 de români au răcit, iar alţi 64.000 au ajuns la spital cu pneumonie sau cu diverse forme de viroză.

În plus, medicii români au identificat şi primul pacient cu gripă din acest sezon: un localnic din Mureş, care a ajuns la spital cu febră, frisoane, dureri în gât, dar şi cu dureri ale mâinilor şi picioarelor. Medicii din Mureş au recoltat probe pe care le-au trimis Institutului Cantacuzino, unde se vor face analize suplimentare pentru a stabili exact  diagnosticul.

Comparativ cu situaţia îmbolnăvirilor de acum două săptămâni, numărul cazurilor de boală a crescut cu 40%. Cadrele medicale spun că principala cauză a bolii e schimbarea bruscă a temperaturii şi faptul că oamenii nu se îmbracă adecvat. Cei mai afectaţi  sunt copiii de creşă  în vârstă de până la patru ani.

Judeţele cu cele mai multe cazuri de îmbolnăviri  sunt Bistriţa, Iaşi, Covasna şi Gorj.  Statisticile arată că, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul cazurilor de infecţii respiratorii a crescut cu 30%.

În această perioadă, medicii recomandă o dietă echilibrată, dar să apeleze şi la un supliment de vitamina C. De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să evite zonele foarte aglomerate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite