Nu sunt bani pentru puntea de acces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu sunt bani pentru puntea de acces
Nu sunt bani pentru puntea de acces

Cele patru familii din Ocnele Mari rămân izolate până când primăria va face rost de fonduri pentru construirea punţii

Patru familii sunt izolate în zona străzii Nicolae Bălcescu, inundată de saramura care curge către lacul nou. Odată cu strada a fost blocat şi accesul către casele lor. Autorităţile au hotărât, ieri, să facă o punte pietonală peste acumularea de saramură, ca să lege zona izolată cu restul oraşului. „Puntea pietonală se va realiza pe o distanţă de 55 de metri liniari. Ea va fi construită de militarii Centrului de Geniu Panait Donici din Râmnicu Vâlcea. Investiţia costă 5.000 de euro şi se va realiza din fondurile primăriei Ocnele Mari. La ora actuală nu există această sumă şi ne gândim de unde putem să luăm banii“, a declarat Remus Grigorescu, prefectul judeţului Vâlcea. Autorităţile speră ca în maxim două zile să facă rost de bani ca să înceapă construcţia punţii. Până vor avea punte, oamenii care se află în zona izolată trec prin saramură ca să ajungă la lucru sau ca să meargă în oraş.
„Dimineaţa, la ora 6.00, să vedeţi cum trec toţi prin saramură ca să ajungă repede la autobuz, să plece la lucru. Oamenii nu au altă soluţie, pe drumul ce leagă Cosota cu restul oraşului, merg mult şi trebuie să ocolească şi printr-o pădure“, povesteşte Maria Comănceanu.
Aseară, comisia formată prin ordin de prefect ca să inventarieze terenurile cultivate afectate de saramură a terminat evaluarea.

Culturile distruse pe 6.500 de metri pătraţi


„S-au inventariat suprafeţele la nouă familii, la cele două evacuate, la a treia la care s-au mutat bunurile şi la alte şase care trebuie mutate în etapa a doua. Suprafaţa afectată e de 6.500 de metri pătraţi“, a precizat Grigorescu. „Mi-a afectat cultura de viţă-de-vie şi pomii fructiferi“, spune Veronica Fetele. Maria Comănceanu susţine că a rămas fără pomi fructiferi şi fâneţe. „Deocamdată atât, că a mai scăzut nivelul, dar când o veni multă nici dracu’ nu se mai ţine la ea“, spune femeia. Florian Zamfirescu, profesorul care se ocupă de prăbuşire, spune că fenomenul e unic în lume. „Prăbuşirea de aici e o experienţă unică la nivel mondial. Pe nicăieri în lumea asta nu s-au făcut exploatări pe sub case“, a precizat Zamfirescu.
Tot acesta a spus că trebuie făcută o analiză şi în Câmpurile III şi IV, unde se exploatează sare în soluţie şi la ora actuală. În aceste câmpuri au case aproximativ 600 de familii. Zamfirescu susţine că şi în aceste exploatări s-au format caverne şi pe viitor vor avea aceeaşi soartă ca şi câmpurile I şi II.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite