Andronescu: Nu vreau să legăm reforma în învăţământ de alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Adronescu a declarat astăzi că nu doreşte să intre în dispută cu preşedintele Traian Băsescu, deoarece nu vrea să lege "reforma în învăţământ de alegerile prezidenţiale", dar că "refuză să promoveze idei nediscutate cu cei afectaţi".

Mai citeşte şi:
Băsescu explică declaraţiile din şedinţa de Guvern

"Traian Băsescu doreşte să impună un proiect", a spus Ecaterina Andronescu, în replică la declaraţiile preşedintelui în privinţa învăţământului şi a "cârdăşiei" pe care ar avea-o ministrul Educaţiei cu sindicatele, în deserviciul elevului.

"Nu vreau să legăm reforma învăţământului de alegerile prezidenţiale. Domnul Băsescu vrea să impună un proiect ca soluţie legislativă, deşi acesta nu a fost discutat cu nimeni. Vrea să îl impună ca realizarea a domniei sale", a explicat Ecaterina Adronescu referindu-se la pachetul de legi realizat de Comisia prezidenţială de educaţie.

Cu toate că România nu numai că nu a investit suplimentar în educaţie, aşa cum au făcut-o alte state din UE, dar a şi redus bugetul alocat acestui sector, se face totuş reformă, a ţinut să atragă atenţia Ecaterina Andronescu.

"O componentă esenţială o reprezintă reforma curiculară, respectiv regândirea curiculumului pe formarea competenţelor-cheie. La 1 iulie vom avea prima formă a documentului, iar pe 15 iulie forma finală, aplicabilă începând cu anul şcolar 2009-2010. De asemena, se lucrează la regândirea conceptuală a evaluării şi a manualelor. Toate acestea fixează în centrul lor elevul", a explicat ministrul Educaţiei.

Criteriile de evaluare a performanţelor cadrelor didactice, cu accent pe contribuţia profesorilor în creşterea achiziţiilor de cunoaştere a abilităţilor şi a competenţelor elevilor, este un alt aspect considerat esenţial de către minister şi la care s-a lucrat intens, a afirmat Ecaterina Andronescu.

 "Acest document se va aplica începând cu anul şcolar 2009-2010. Criteriile sunt stimulative şi accesibile pentru toţi", a spus ministrul de resort.

"Cred că Traian Băsescu nu a fost corect informat", şi-a exprimat părerea Ecaterina Andronescu. "Îmi pun speranţele în dialog, nu în confruntare" a spus, în încheiere, Ecaterina Andronescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite