Boc: Nu se modifică condiţiile de candidatură la preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: Nu se modifică condiţiile de candidatură la preşedinţie
Boc: Nu se modifică condiţiile de candidatură la preşedinţie

Premierul Emil Boc a afirmat astăzi cu Guvernul a decis să nu modifice niciuna dintre condiţiile semnificative privind candidatura la funcţia de preşedinte al României, nici cu privire la numărul de semnături, nici la un eventual depozit de bani.

"Am discutat astăzi într-o primă formulă actul normativ care să vizeze procedurile tehnice pentru procedura de alegere a preşedintelui României. Decizia Guvernului este foarte clară: nu se modifică niciuna din condiţiile care vizează candidatura la funcţia de preşedinte al României, nici condiţiile legate de numărul de semnături, nici condiţiile legate de cauţiune sau numărul de salarii minime necesare", a explicat Boc, citat de NewsIn.

Premierul a asigurat că "regulile care sunt în momentul de faţă rămân în continuare valabile". "Şi dacă vreodată se va pune în discuţie modificarea acestor condiţii de accedere la funcţia de preşedinte al României, altele decât cele prevăzute în Constituţie, trebuie discutate numai după alegerile viitoare, să fie cunoscute condiţiile cu mulţi ani înainte şi nu în anul în care au loc alegerile prezidenţiale", a mai afirmat el.

Cât priveşte modificările care urmează a fi operate în Legea alegerilor prezidenţiale, Boc a explicat că ele se referă modalităţile tehnice privind organizarea secţiilor de votare, "având în vedere că acele prevederi care se aplicau la Legea alegerilor prezidenţiale din fosta lege a alegerilor parlamentare nu mai sunt în vigoare pentru că s-a introdus votul uninominal".

Premierul Emil Boc a transmis, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu susţine măsura introducerii depozitului minim pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al României întrucât reprezintă o îngrădire a dreptului constituţional de a candida.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite