Andronescu: "Nu avem bani pentru profesori!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veşti proaste pentru cadrele didactice din ţară! Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, anunţă că bugetul este deocamdată limitat şi nu permite plata primelor de vacanţă pentru profesori. Doar în trei judeţe din România, Arad, Argeş şi Vâlcea, au fost plătite concediile pe timp de vară, după ce sindicatele au acţionat în instanţă şcolile.

Mai citeşte şi:

adevarul.it - 30.000 de elevi din Italia nu au fost admişi la BAC-ul 2009
Calendar Bacalaureat 2009
Bucureşti: Bacalaureatul întârziat mai bine de două ore, din cauza unei defecţiuni la server
Bacalaureatul de ieri, bacalaureatul de azi

Profesorii resimt din plin criza financiară. Obişnuiţi ca la finalul fiecărui an şcolar să îşi primească primele de vară, cadrele didactice au avut parte de o surpriză neplăcută, cînd au fost anunţaţi că anul acesta banii pentru cele trei luni de vacanţă nu vor mai fi primiţi în avans. Cu toate acestea, sindicatele a trei judeţe din ţară şi-au făcut singure dreptate, dând în judecată şcolile din localităţile respectiva.

"În Arad, Argeş şi Vâlcea, sindicatele au acţionat în instanţă şcolile, nu inspectoratele, şi au avut câştig de cauză. Decizia este una definitivă. Doar profesorii din aceste judeţe şi-au primit primele de vară", a declarat Andronescu la Realitatea TV.

Ministrul Educaţiei nu are veşti prea bune pentru restul profesorilor din ţară: "Am de gând să vorbesc cu domnul Pogea (n.r. ministrul Finaţelor Publice), chiar am şi vorbit ieri despre acest lucru, explicându-i că nu avem bani să acordăm aceste prime de vacanţă.  Dumnealui nu era chiar convins de asta, dar eu ştiu precis că nu avem bani.  Dacă starea economică va permite acest lucru, sper să beneficiem de o rectificare pozitivă".


"Să ne întoarcem faţa către educaţie!"

"Eu mi-aş dori ca Ministerul Educaţiei să fie unul dintre cele privilegiate, pentru că ceea ce se întâmplă în educaţie influenţează ce se întâmplă în societatea de azi şi de mâine. Trebuie să ne întoarcem mai mult faţa către educaţie!", a tras un semnal de alarmă Ecaterina Andronescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite