Nu se mai construieşte mall-ul de la Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu se mai construieşte mall-ul de la Târgu-Jiu

Nu va mai fi mall la Târgu-Jiu. Surse din cadrul Primăriei au confirmat astăzi că firma SC EYE SHOP Tg-Jiu nu va demara lucrările la clădirea care ar fi trebuit să adăpostească cel mai mare complex comercial din judeţul Gorj. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în luna martie a acestui an, dar au fost amânate periodic până când a devenit oficial că lucrările sunt amânate pe termen nelimitat. „Ar fi trebuit să înceapă lucrările dar nu ne-au înştiinţat că ar intenţiona să facă aşa ceva“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu.

Lucrările de construcţie a uriaşului complex comercial aveau ca termen de finalizare jumătatea anului 2010.

Pierdere de 14 miliarde de lei vechi

Construcţia ar fi trebuit să fie amplasată aproape de centrul oraşului, în vechea piaţă Litovoi, pe o suprafaţă de 16.000 de metri pătrati, cea de la sol fiind de 13.492 de metri pătraţi. Valoarea investiţiei fusese estimată la 45 de milioane de euro, din care numai construcţia ar fi costat 30 de milioane de euro. Aceste cifre au rămas o poveste, pentru că, în momentul de faţă, Primăria Târgu-Jiu şi târgujienii se aleg doar cu promisiuni şi cu banii de pe autorizaţia de construcţie, adică 14 miliarde de lei vechi.„Au plătit autorizaţia acum câteva luni. Cei 14 miliarde nu sunt bani care să se recupereze, vor rămâne în contul primăriei“, a mai declarat Evulescu.

Reprezentaţii SC EYE SHOP Tg-Jiu,firma care trebuia să construiască mall-ul, nu mai poti fi contactaţi, numerele de telefon, împărţite cu generozitate presei la anunţarea proiectului, sunt acum nealocate.

Târgujienii sunt dezamăgiţi

Suspendarea construirii mall-ului i-a deziluzionat pe târgujieni. „Nu te mai miră nimic în ţara asta. Nu s-au făcut multe care trebuiau să se facă şi de aceea merge ţara asta din ce în ce mai rău“, a declarat Andrei Răchită, 51 de ani, din Târgu-Jiu. Oamenii se gândesc că interesele au stopat construirea mall-ului. „Nu aş fi surprins, ca în loc de mall să apară nişte vile sau alte spaţii ale vreunui om de afaceri. Cât despre construirea unui mall, cred că ar fi fost prea frumos la noi în oraş ca să fie şi adevarat“, spune dezamăgit Cristi Mihuţ, de 36 de ani, din Târgu-Jiu. Oamenii vedeau construirea mall-ului ca pe o gură de oxigen în plină criză. „Dacă se făcea aici un mall, automat se mai creau şi câteva locuri de muncă, ceea ce ar fi fost un lucru nemaipomenit de bun. Aici era o zonă comercială foarte bună, unde se putea construi“, a declarat şi Violeta Coman, de 46 de ani, din Târgu-Jiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite